Foto: El Universal / Zuma Press / Profimedia

Bivši direktor jednog zoološkog vrta u Meksiku optužen je, između ostalih incidenata, za ubijanje životinja.

Gerera Fernando Ruiz, direktor odeljenja za divlje životinje Ministarstva okoline, rekao je da je evidencija zoološkog vrta Zoochilpan u Čilpansingu lažno prikazivala broj pigmejskih koza prošlog leta. Optužio je bivšeg direktora Hosea Rubena Navu Noriegu da ih je skuvao, što je optuženi porekao, prenosi CNN.

„U zoološkom je bio pet mužjaka i pet ženki od kojih je četiri mužjaka bivši direktor poslužio na novogodišnjoj večeri. Te četiri životinje žrtvovane su i skuvane u objektima zoološkog vrta, a zatim su poslužene kao hrana na proslavi“, naveo je Ruiz.

Dodao je da je tim potezom ugroženo i zdravlje konzumenata jer životinje nisu bile prikladne za prehranu ljudi.

U saopštenju ministarstva detaljno su opisane druge administrativne nelogičnosti u zoološkom vrtu. Navedeno je da je u odvojenom incidentu Nava trgovao sa četiri goveda u zamenu za materijale, alate i zalihe za park. O tome nije bila obaveštena nadležna institucija u skladu s protokolom, a materijali i alati nisu pronađenima u prostorima vrta.

Nava je u sredu odbacio sve optužbe tvrdeći da se vodi prljavi rat za kontrolu budžeta zoološkog vrta. Rekao je da su sve radnje za vreme njegovog mandata bile zakonite.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar