Megan Markl i princ Hari Foto:Aaron Chown / PA Images / Profimedia

Nova knjiga "Porodica Dvorjani: Skrivena moć iza krune" autora Valentine Lu otkriva dosad nepoznate šokantne detalje iz života Megan Markl i njenog supruga princa Harija. U knjizi je do detalja opisano bahato ponašanje Markl, ali i frustracija mestom večitog drugog sa kojom se Hari bori čitavog života.

Naime, kako je vojvoda od Saseksa tokom čitavog života znao da nikada neće doći na presto i da će ga u „trci ka tronu“ prestići čak i njegovi bratanci – deca njegovog brata princa Vilijama, Hari je tokom čitavog odrastanja imao strah od toga da će biti potpuno odbačen, piše Dejli Mejl.

Ta frustracija se pogoršala kada se rodio sin Kejt i Vilijama, princ Džordž jer je tada shvatio da kada njegov bratanac napuni 18 godina, potpuno ispada iz trke za presto. To je rezultiralo čestim svađama sa Kejt i Vilijam, koje su se često dešavale bez konkretnog razloga.

Vilijam i Hari
Princ Vilijam i Hari; Foto: Pool / Zuma Press / Profimedia

Megan se ponaša kao tinejdžerka

Pored otkrića ovih sitnih porodičnih čarki, ova knjiga otkriva i tamnu stranu Megan Markl.

Naime, prema navodima iz knjige, Megan se prema svom osoblju ponaša mnogo gore nego što piše u britanskim tabloidima. Tako je vojvotkinja od Saseksa neretko oštro pred svima kritikovala planove koje su pravile njene mlade asistentkinje.

Pročitajte još:

Bila je toliko surova, da je jednom prilikom morao da interveniše i princ Vilijam koji je tada pokušavao da uteši uplakanu asistentkinju i uveri je da zapravo radi dobro svoj posao. Megan je maltretirala i ona „visoko kotirane“ članove osoblja.

Naime, nakon što su se Megan i Hari venčali, njihovom timu se pridružila Samanta Koen, bivša kraljičina pomoćnica.

U knjizi se navodi da su i nju maltretirali i da im ono što ona radi nikada nije bilo dovoljno dobro.

„Koen mi je uvek jasno stavljala do znanja da je to kao da radi za tinejdžere. Bili su nemogući i dovodili su je do tačke pucanja. Osećala se jadno“, rekao je jedan od izvora blizak kraljevskoj porodici.

Ipak, vojvotkinjini advokati negirali su 2021. da negirali bilo kakvo maltretiranje Koen, rekavši da je par uvek bio zahvalan na njenoj podršci i posvećenosti.

Megan i princ Hari
Megan i princ Hari Foto: EPA-EFE/PETER FOLEY

Takođe, ovaj slučaj je prošle godine primorao Bakingamsku palatu, da usled pritiska javnosti, preispita ophođenje članova kraljevske porodice prema zaposlenima. Međutim, iako je istraga sprovedena zaključci nikada nisu ugledali svetlost dana.

Zvaničnici palate potvrdili bi samo da je njihova istraga završena i da su „preporuke o našoj politici i procedurama“ napredovale.

Zbog toga su kraljevski pomoćnici u martu prošle godine najavili da pokreću samostalnu istragu o tvrdnjama da je Meganino ponašanje uvredljivo.

Rečeno je da je osoblje stalno bilo uplakano – a neki su svoje stanje uporedili sa posttraumatskim stresom.

Megan Markl Foto: The Ellen Show / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Sukobi i sa ličnom asistentkinjom

Ništa bolje nije prošla ni lična asistentkinja Markl, koja prema navodima iz knjige, je često bila na meti kritika vojvotkinje.

Naime, asistentkinja Melisa Tuabti je prvi put naišla na prekor Markl kada je obila da joj da poklone koje je dobila od raznih kompanija u vidu odeće, nakita i sveća.

Tubati se zapravo samo pridržavala pravila kraljevske porodice da njeni članovi ne mogu da primaju poklone od komercijalnih organizacija. Tada je izgubila sve simpatije Markl, što je rezultiralo time da svojevoljno da otkaz samo šest meseci nakon dolaska u kraljevsku palatu.

Inače, ova knjiga će biti objavljena 6. oktobra.

BONUS VIDEO Ispraćaj kraljice Elizabete iz prvog reda

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare