Foto: Tanjug/Andrew Matthews/Pool /AP

Britanska kraljica Elizabeta danas je, na iznenađenje javnosti, prisustvovala ceremoniji povodom završetka dugo očekivane linije londonskog metroa nazvane po njoj.

„Srećnim sticajem okolnosti Njeno Veličanstvo Kraljica prisustvuje današnjem događaju povodom završetka linije Elizabeta“, saopštio je portparol Bakingemske palate, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/Andrew Matthews/Pool /AP

Elizabeta je otkrila ploču na stanici Pedington, a bila je u društvu svog sina Edvarda i premijera Velike Britanije Borisa Džonsona.

Foto: Tanjug/Andrew Matthews/PA/AP

Železnički projekat vredan 24 milijarde dolara prvobitno je trebalo da bude otvoren u decembru 2018, ali je više puta odlagan zbog problema sa bezbednosnim testiranjem i sistemima signalizacije.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvobitno nazvana „Krosrejl“, linija „Elizabeta“ povezaće destinacije zapadno od Londona, uključujući aerodrom Hitrou i Reding sa Šenfildom na istoku, a za javnost će biti otvorena 24. maja, navodi Rojters.

Elizabeta je viđena u javnosti samo nekoliko puta nakon što je prošlog oktobra provela noć u bolnici zbog neutvrđene bolesti, a posle čega su joj lekari savetovali da miruje, prenosi britanska agencija.

Foto: Tanjug/Andrew Matthews/PA/AP

BONUS VIDEO: Megan i Hari u Njujorku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News