kraljica elizabeta
Kraljica Elizabeta Foto: TANJUG/Steve Parsons/PA via AP

Britanska kraljica Elizabeta Druga, koja je bila primorana da propusti tradicionalno zvanično otvaranje parlamenta ranije ove nedelje, pojavila se u javnosti na konjičkoj trci u blizini svoga doma.

Elizabeta (96) je propustila ceremoniju otvaranja parlamenta zbog onoga što Bakingemska palata opisuje kao „povremene probleme s kretanjem“.

Retko se mogla videti u javnosti od kada je na jednu noć u oktobru prošle godine bila hospitalizovana zbog neimenovane bolesti, zbog čega su joj lekari savetovali da se odmara. Od tada je obavljala svoje dužnosti ili „na daljinu“ ili blizu svoga dvorca Vindzor.

Međutim, danas se pojavila smešeći se sa prednjeg sedišta svoga range rovera dok je posmatrala kako se njeni konji nadmeću u trci Royal Windsor Horse Show, koja se odvija na privatnom terenu njenog dvorca.

Kraljica Elizabeta Foto: TANJUG/Steve Parsons/PA via AP

Četvorodnevni događaj u Vindsoru koji je započeo u četvrtak uključuje „Galop kroz istoriju“, na koje će učestvovati više od 500 konja i 1.000 učesnika pa je osmišljen u počast kraljici koja ove godine obeležava 70 godina na prestolu.

Završnica će biti u nedelju i na njoj bi kraljica prema programu trebalo da se pojavi, kao i drugi članovi kraljevske porodice. Očekuje se dolazak i glumaca Toma Kruza i Helen Miren.

Time počinje proslava njenog platinastog jubileja koja će kulminirati četvorodnevnom svečanošću u junu.

BONUS VIDEO: Kraljica Elizabeta slavi 70 godina na vlasti: Ima li dostojnu zamenu?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar