deca
Foto:Dmytro Zinkevych / Alamy / Alamy / Profimedia

Sinoć oko 19 sati železničke stanice u Slavonskom Brodu dogodila se nesreća. Od strujnog udara teško je povređen 15-godišnjak koji je zadobio opekotine trećeg stepena dok se penjao po vagonima, a lekari mu se sada bore za život.

U brodskoj bolnici su rekli da je maloletnik stigao u teškom stanju. Za njegov život bore se lekari u zagrebačkoj Klinici za dečije bolesti.

„Pacijent je dogovorno iz Opšte bolnice Slavonski Brod odmah iza ponoći prebačen u Kliniku za dečije bolesti u Zagreb. Ima teške opekotine od visokog napona. U slavonskobrodskoj bolnici je intubiran i na sedativima. Prebačen je u jedinicu intenzivne nege i učinjena je dodatna dijagnostika da se vidi ima li još nekih oštećenja“, izjavio je za HRT direktor Klinike za dečije bolesti Zagreb Goran Roić.

Hrvatska, hitna pomoć
Foto: Shutterstock/Antonio Batinic

Dodao je kako je u toku operacija kojom se vrši obrada opekotina koje su preko 50 posto ukupne površine tela.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Takve povrede su vrlo ozbiljne i životno ugrožavajuće. 50 posto je teško i duboko opečeno. Radi se o drugom i trećem stepenu opekotina uz mogućnost opasnosti po druge sisteme organa“, naglasio je Roić.

O ovoj nesreći oglasila se i policija saopštenjem.

„Juče, oko 18:40 sati primljena je dojava da je na železničkoj stanici u Slavonskom Brodu mlađa osoba u nesvesti. Uviđajem je utvrđeno da se radi o maloletnoj osobi koja se popela na vagon u sklopu kompozicije za rasute terete,
nakon čega je došlo do strujnog udara“, naveli su iz policije.

BONUS VIDEO Novinar iz Pirota zatekao mrtvog čoveka na mestu iskliznuća vagona sa amonijakom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar