Foto:EPA-EFE/TOMS KALNINS

Putnik Rasel Kvirk je poslao sudske izvršitelje na aerodrom Luton u Velikoj Britaniji da se suoče sa avio-kompanijom Viz Er zbog novca koji mu duguje nakon što su letovi njegove porodice otkazani u poslednjem trenutku, piše danas Bi-Bi-Si.

Rasel Kvirk, stručnjak za nekretnine iz Brentvuda u Eseksu, otkrio je kako je bio prisiljen da kupi nove karte za letove dan nakon otkazivanja prvobitnog leta.

Pored novca koji je izgubio za noćenje u hotelskim sobama i drugih troškova, njegov ukupni gubitak zbog otkazivanja leta iznosio je oko 5.100 evra.

Nakon što je mesecima čekao da mu Viz Er nadoknadi novac, Kvirk je otišao na sud, a zatim je poslao sudske izvršitelje.

Viz Er se izvinio zbog otkazivanja i isplatio Kvirku njegov novac, rekavši da aviokompanija „nije ispunila težnje i očekivanja kupaca“.

Britanac je prvobitno rezervisao letove od aerodroma Luton do Faroa u januaru prošle godine za porodični odmor sa svoje tri ćerke i suprugom u maju.

Na jutro njihovog leta probudio se i zatekao poruku od Viz Era u kojoj je pisalo da je let otkazan.

„Nije bilo objašnjenja, ponuđene alternative i izvinjenja. Morao sam da probudim svoje tri ćerke i kažem im da ne idemo na odmor – bile su jako uznemirene“, rekao je on za BBC.

Nakon što se vratio u Veliku Britaniju s odmora, Kvirk je pokušao da dobije kompenzaciju od Viz Era, ali je trebalo skoro dva meseca da mu se vrate troškovi originalnih letova zajedno sa drugom zakonskom kompenzacijom.

Rekao je da je da je ova kompanija više puta ignorisala njegove zahteve za dodatnih 5.100 evra koje je potrošio zbog otkazivanja leta, te je na kraju izneo slučaj na okružni sud, nakon čega su sudski izvršitelji otišli u kancelariju Viz Era na aerodromu Luton.

Aviokompanija mogla je da preda novac ili ekvivalentnu cenu u robi, na primer u formi stolica, stolova ili kompjutera, ali su Kvirku na kraju isplatili novac.

***

BONUS VIDEO: Srušila se dva vojna aviona u Indiji, poginuo pilot

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar