Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Jak vetar otežava gašenje velikog požara koji je buknuo u četvrtak oko 11:10 u mestu Gornji Banovci kod Grebaštice u Šibensko-kninskoj županiji. Na terenu je 56 vatrogasaca s 20 vozila. Požar gasi pet aviona.

„Primili smo dojavu o požaru u Gornjim Banovcima u 11.11 sati. Na terenu je 20 vatrogasaca sa sedam vozila. Intervencija je u toku“, kazali su iz centra 112.

Prema rečima komandanta Javne vatrogasne brugade Šibenik Volimira Miloševića, požar nije ni blizu pod kontrolom niti je lokalizovan.

„Imamo objekte koji su u neposrednoj opasnosti te su tamo raspoređeni vatrogasci. Struja je isključena. Policija na terenu reguliše saobraćaj na delu Jadranske magistrale, a svi prilazni putevi su zatvoreni”, rekao je Milošević za Hinu.

Požar gasi pet aviona.

Pročitajte još...

Očevidac požara iz Šparadića, naselja uz more, za Ritam i Nautik radio iz Šibenika izjavio je da su dva kanadera pristigla nešto posle 12 sati te pomažu u gašenju požara.

„Odavde ne izgleda dobro, uznemirujuć je prizor, ipak se nadam da će kanaderi imati presudnu ulogu u gašenju“, kazao je očevidac, dodajući da su pre 20 godina na celom tom području imali loših iskustava s požarom, kada su bili prisiljeni da se evakuišu.

BONUS VIDEO Eksplozija bombe u Osnovnom sudu u Podgorici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar