Foto: AP Photo/Khalid Mohammed

Broj stradalih u odelenju sa kovid pacijentima bolnice "Al Husein" u Nasiriji u Iraku, porastao je na najmanje 92, javila je danas iračka državna novinska agencija.

Dva zdratsvena zvaničnika izjavila su ranije da je 100 ljudi povređeno u požaru.

Prema izvoru iz pokrajinskog odeljenja za zdravstvo, požar koji je izbio sinoć je izazvala eksplozija boce sa kiseonikom.

POGLEDAJTE JOŠ:

To je druga tragedija sa požarom u odelenjima za kovid pacijente u Iraku u manje od tri meseca.

Očajni rođaci su i dalje tragali za svojim bližnjim jutros, pretraživali kroz izgoretine nagorelu ćebad i stvaru u bolnici. Mnogi su palakli a mnogi su iražavali bes okrivljujući vladu provincije Di Kar, gde se nalazi Nasirija i saveznu vladu u Bagdadu zbog višegodišnjeg lošeg upravljanja i zapuštanja.

Premijer Iraka Mustafa al-Kazimi hitno se noćas sastao sa ministrima i bezbednosnim zvaničnicima i naložio im da ispitaju uzroke i posledice požara, saopštio je njegov kabinet na Tviteru.

Navedeno je da su direktor bolnice i šef civilne odbrane provincije Di Kar saslušani u policiji.

U provinciji Di Kar je proglašeno vanredno stanje. U aprilu je u sličnoj tragediji strdalo više od 80 osoba u bolnici za kovid pacijente u Bagdadu kada je požar takođe izazvala esplozija boce sa kiseonikom. Novo odeljenje bolnice otvoreno pre samo tri meseca imalo je 70 kreveta.

BONUS VIDEO Alkatraz – od surovog kazamata do turističkog dragulja

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar