Foto: Alexei Druzhinin / Zuma Press / Profimedia

Nekadašnja ministarka spoljnih poslova Austrije Karin Knajsel, koja je pozvala ruskog predsednika Vladimira Putina na svoje venčanje i na prijemu tim povodom 2018. godine s njim odigrala valcer, izjavila je da se preselila u Sankt Peterburg gde je pokrenula nevladinu organizaciju.

Knajsel (58) navela je na Telegramu da su njeni poniji, koje je držala u Siriji, prebačeni u Rusiju vojnim avionom.

Ta političarka je bila na ministarskoj funkciji od 2017. do 2019. godine kao vanstranačka ličnost koju je predložila desničarska Slobodarska partija.

Foto: EPA-EFE/ROLAND SCHLAGER / POOL

Za to vreme je stalno bila meta kritika u austrijskim i nemačkim medijima zbog svojih proruskih stavova.

S Putinom je igrala valcer samo nekoliko meseci pošto su na Zapadu optužili zvaničnu Moskvu da stoji iza trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije nervnim agensom u Velikoj Britaniji.

Pročitajte još:

Knajsel je na Telegramu u junu 2022. godine, posle početka ruske vojne operacije u Ukrajini, napisala da je preselila svoje „knjige, odeću i ponije iz Marseja u Bejrut“, a kasnije je napisala i da je „proterana“ iz Francuske.

Na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku ranije ove sedmice, Knajsel je reklada je u Sankt Peterburgu pokrenula Centar Gorki – stručnu organizaciju povezanu s univerzitetom u tom gradu.

Ona je takođe rekla da je odlučila da se preseli u Rusiju jer joj rad u tom institutu oduzima puno vremena.

Centar Gorki bavi se, između ostalog, „pitanjima energetike, migracija i novim savezima“, pitanjima u kojima je, kako je rekla, „verzirana“ a takođe „pogađaju arapski i islamski svet, koji joj je poznat“.

BONUS VIDEO Napad na Černigov

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar