Vladimir Putin Foto: EPA-EFE/ILYA PITALEV/SPUTNIK/KREMLIN/Lauri Heino / Shutterstock Editorial / AFP / Not supplied / WillWest News / Profimedia

Egzodus Rusa koji je započeo nakon što je lider te zemlje Vladimir Putin proglasio delimičnu mobilizaciju se nastavlja, a čini se da je iz dana u dan sve više onih koji napuštaju Rusiju. Zbog toga su na svim graničnim prelazima koji vode iz Rusije ogromne gužve, a prema poslednjim informacijama trenutno se na granici sa Gruzijom nalazi kolona vozila duga čak 14 kilometara.

U deset kilometara dugoj koloni između Gruzije i Rusije je, kako javlja reporterka BBC-a, Rejhan Demitri, najviše je muškaraca.

Demitri navodi da se kolona gotovo ne pomera, pa se na prelazak granice čeka i po 20 sati .

Pored Gruzije, veliki broj vozila se uputio i ga graničnim prelazima između Finske i Rusije.

Finski zvaničnik, Mejt Pitkaniti, rekao je da se broj Rusa koji su stigli više nego udvostručio u odnosu na broj onih koji su granicu prošli tokom prošle nedelje.

Pročitajte još:

Predsednik Finske i ministarski komitet predložili su juče značajna ograničenja za izdavanje viza ruskim državljanima i ulazak u zemlju.

Podsetimo, iako je prvobitno najavljeno da će biti regrutovano 300.000 muškaraca koji se nalaze u vojnim rezervama ili imaju ratnog iskustva već prvog dana nakon proglašenja mobilizacije vojna policija je počela da odvodi i studente, kao i građane koji ne pripadaju navedenim kategorijama. Zbog toga u Rusiji vlada opšta panika i građani pokušavaju da na sve načine napuste zemlju, pa su tako gotovo svi letovi u jednom pravcu iz Rusije rasprodati, a cene karata su naglo skočile i sada dosežu i iznos od 10.000 evra.

Sva dešavanja iz Ukrajine pratite na našem blogu uživo.

BONUS VIDEO Cene avio karata obaraju rekorde: Od 1.600 do 5.600$ za beg iz Moskve u Beograd

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar