Policijski inspektor Nenad Marković ubijen je u noći između nedelje i ponedeljka u pucnjavi koja se dogodila ispred popularnog kluba u Bijeljini. Njega su četvorica muškaraca čekala u zasedi, da bi potom jedan od napadača otvorio vatru i izrešetao policajca. Osumnjičeni su ubrzo uhapšeni, a kao direktni izvršilac označen je Nikola Kokanović. On je sin poslanika Narodne Skupštine Republike Srpske (NSRS) Zorana Kokanovića i odranije je poznat policiji.

Pucnjava u ponoć

Prema navodima tamošnjih bezbednosnih službi, u nedelju oko 23.57 časova, u ulici Meše Selimovića, ispred ugostiteljskog objekta „Džil“ u Bijeljini, iz vatrenog oružja ubijen je policijski službenik Nenad Marković.

Napadači su ga sačekali dok je izlazio iz kluba, da bi potom jedan od njih zapucao na policajca. On je pao na zemlju, a napadači su pobegli sa lica mesta. Međutim, akcija policije je brzo pokrenuta, te su napadači identifikovani i uhapšeni.

Foto:Dnevni avaz/A. Bešić

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško ubistvo uhapšen je izvršilac Nikola Kokanović iz Brčkog, kao i tri osumnjičene osobe D.S., B.S. i D.Š., koje su uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su preduzimali radnje kao pomagači u izvršenju krivičnog dela.

Odmah nakon ubistva izvršen je uviđaj uz prisustvo dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a dalje se preduzimaju sve potrebne istražne mere i radnje.

„Nije mu bilo spasa“

Iako je upucani inspektor odmah prebačen u lokalnu bolnicu, doktor je rekao da mu nije bilo spasa. Načelnik Odeljenja za hirurške grane bijeljinske Bolnice Milan Todorović rekao je da je Nenad Marković (38) u ponoć dovezen u Bolnicu bez znakova života.

Nenad Marković ubijen noćas u Bijeljini Foto:Instagram/MUP Republike Srpske

„Radi se o dve rane – jednom prostrelnom i jednom ustrelnom u predelu grudnog koša. On je u bolnicu dovezen bez znakova života“, rekao je Todorović novinarima.

On je naglasio da je Marković preminuo nakon prijema i trijaže.

Debeo dosije Kokanovića

Osumnjičeni za ubistvo inspektora – Nikola Kokanović, je sin narodnog poslanika Zorana Konakovića. On je pre pola godine osuđen na 26 meseci zatvora. Presuda mu je izrečena zbog podstrekavnaja na paljevinu automobila skupštinskog zastupnika i bacanje bombe na ugostiteljski objekat u Brčkom prošle godine.

Njega je osudio Osnovni sud u Brčkom, nakon što je Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo optužbe za podstrekavanje drugih osoba na izazivanje opšte opasnosti paljevinom automobila i bacanjem bombe na ugostiteljski objekat, kao i za nedozvoljeno držanje oružja.

Nikola Kokanović Foto: Facebook

Kokanović je optužen da je najpre podstrekavao Nedeljka Trifkovića da za novac podmetne požar na automobilu zastupnika u Skupštini distrikta Uroša Vojnovića. Kako se navodi u optužnici, on je Trifkovića, pošto je pristao, odvezao do kuće oštećenog pokazavši mu vozilo koje će zapaliti.

Trifković je zatim 29. maja oko dva sata, držeći u ruci plastičnu flašu napunjenu benzinom prišao vozilu koje je bilo parkirano na trotoaru ispred dvorišta porodične kuće Vojnovića, a zatim posipanjem te zapaljive tečnosti i otvorenim plamenom izazvao požar koji je potpuno uništio Vojnovićev automobil.

Kokanović je bio optužen i za podstrekavanje na izazivanje opšte opasnosti izazivanjem požara na automobilu Milenka Perendije, koji je putem maloletnog N.M. podmetnut 15. jula, ali i bacanjem eksplozivne naprave na ugostiteljski objekat “Dos Manos”, u naselju Kolobara, 17. avgusta prošle godine.

Foto:Dnevni avaz/A. Bešić

Deset dana kasnije, Kokanović je uhapšen i odmah pritvoren, a po okončanju proširene istrage, on je pred Osnovnim sudom optužen za krivično delo Izazivanje opšte opasnosti, u podstrekavanju.

Njemu je istom optužnicom stavljeno na teret i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, jer je neovlašćeno nabavio i držao ručnu bombu M 52, koju je N. M. po njegovim instrukcijama aktivirao i bacio na “Dos Manos”, prenosi Srpskainfo.

POGLEDAJTE JOŠ:

MUP se oprostio

MUP Republike Srpske se zvaničnim saopštenjem oprostio od svog kolege.

„Sa nevericom smo primili vest da je naš kolega Nenad Marković ubijen noćas u Bijeljini“, rečeno je u MUP-u Srpske.

Marković je rođen 1985. godine u Ljubljani, osnovnu i srednju školu završio je u Bijeljini, a Visoku školu unutrašnjih poslova završio je 2008. godine u Banjaluci.

Policijsku karijeru započeo je pre 15 godina, kao pomoćnik komandira Policijske stanice Bijeljina, zatim je obavljao poslove zamenika komandira Policijske stanice, dok od 2019. godine obavlja poslove inspektora kriminalističke policije Policijske uprave Bijeljina. Iza njega su ostali supruga i sin.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare