Nikola Kokanović Foto: Facebook

Nikola Kokanović, koji je uhapšen zbog sumnje da je sinoć u Bijeljini ubio policijskog inspektora Nenada Markovića, pre pola godine osuđen je na 26 meseci zatvora.

Presuda mu je izrečena zbog podstrekavnaja na paljevinu automobila skupštinskog zastupnika i bacanje bombe na ugostiteljski objekat u Brčkom prošle godine.

Kokanović je sin narodnog poslanika Zorana Kokanovića i člana Socijalističke partije.

Njega je osudio Osnovni sud u Brčkom, nakon što je Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo optužbe za podstrekavanje drugih osoba na izazivanje opšte opasnosti paljevinom automobila i bacanjem bombe na ugostiteljski objekat, kao i za nedozvoljeno držanje oružja, prenosi Srpskainfo.

Foto: N1

Kokanović je optužen da je najpre podstrekavao Nedeljka Trifkovića da, za novac, podmetne požar na automobilu zastupnika u Skupštini distrikta Uroša Vojnovića. Kako se navodi u optužnici on je Trifkovića, pošto je pristao, odvezao do kuće oštećenog pokazavši mu vozilo koje će zapaliti.

Trifković je zatim 29. maja oko dva sata, držeći u ruci plastičnu flašu napunjenu benzinom prišao vozilu koje je bilo parkirano na trotoaru ispred dvorišta porodične kuće Vojnovića, a zatim posipanjem te zapaljive tečnosti i otvorenim plamenom izazvao požar koji je potpuno uništio Vojnovićev automobil.

Kokanović je bio optužen i za podstrekavanje na izazivanje opšte opasnosti izazivanjem požara na automobilu Milenka Perendije, koji je putem maloletnog N.M. podmetnut 15. jula, ali i bacanjem eksplozivne naprave na ugostiteljski objekat “Dos Manos”, u naselju Kolobara, 17. avgusta prošle godine.

POGLEDAJTE JOŠ:

Deset dana kasnije, Kokanović je uhapšen i odmah pritvoren, a po okončanju proširene istrage, on je pred Osnovnim sudom optužen za krivično delo Izazivanje opšte opasnosti, u podstrekavanju.

Njemu je istom optužnicom stavljeno na teret i krivično delo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, jer je neovlašteno nabavio i držao ručnu bombu M 52, koju je N. M. po njegovim uputama aktivirao i bacio na “Dos Manos”.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar