Najmanje 24 osobe su poginule u odronu zemlje u glavnom gradu Ekvadora Kitu, a 12 se vodi kao nestalo, nakon najvećih poplava koje su zadesila ovu državu tokom poslednje dve decenije.

Gradonačelnik Santijago Guarderas izjavio je da spasilačke ekipe nastavljaju da pretražuju kuće i ulice prekrivene blatom.

Pročitajte još:

Obilne padavine izazvale su u ponedeljak uveče po lokalnom vremenu klizište u blizini radničkih četvrti Kita, preneo je Rojters.

Blato i kamenje survali su se niz padine vulkana Pičinča, iznad grada i zbrisali osam kuća, dečije igralište i parkirane automobile.

„Videli smo veliku crnu reku kako vuče sve za sobom, morali smo se popeti na zidove da je izbegnemo“, rekla je stanovnica Alba Kotakači, koja je evakuisala svoje dve ćerke iz njihovog doma.

„Tražimo nestale“, dodala je.

Na snimcima se vidi bujica koja odnosi stabla, vozila, kontejnere pa čak i stubove, dok neke ljude susedi spasavaju iz blatne vode.

Foto: Reuters TV via REUTERS

Meteorolozi su saopštili da je količina kiše koja je pala bila skoro 40 puta veća od prognozirane, a gradonacelnik Gvarderas izjavio je da tolika količina padavina u gradu nije zabeležena od 2003. godine.

Foto: REUTERS/Jonatan Rosas

Jaka kiša pada u nekoliko delova Ekvadora pa uzrokuje prelivanje reka i ugrožava stotine domova i puteva.

BONUS VIDEO: Posledice nevremena: Hamburg pod vodom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar