Foto:STRINGER / AFP / Profimedia/Shutterstock/Tupungato/Privatna arhiva

Dok 32-godišnji Bangladešanin, glavni optuženi za ubistvo Anastasije Rubinske na grčkom ostrvu Kosu, nastavlja da negira da je on ubio 27-godišnjakinju, njen poljski partner prekida ćutanje i priča o poznanstvu navodnog počinioca sa pokojnom devojkom.

Dvadesetosmogodišnji Mihal opisuje za Protothema.gr okolnosti pod kojima je Anastasija upoznala pomenutog muškarca u uveče 12. juna i otkriva poslednji dijalog koji je imao sa 27-godišnjakinjom pre nego što je nestala.

„Opekla je ruku na poslu i bila je veoma uznemirena zbog toga. Tog dana je jela vrlo malo i mislila je da će joj alkohol i marihuana ublažiti bol. Nije poznavala ubicu pre toga. Niko iz njenog okruženja ga nije poznavao. Verovatno je razmišljala da od njega kupi marihuanu. Posle alkohola koji je popila nije shvatila u kakvoj se opasnosti nalazi“, kaže Poljak koji veruje da je jedini razlog zbog kojeg je Anastasija upoznala svog navodnog ubicu bio taj što je trebao da joj proda drogu.

Anastasia-Patricia Rubinska Foto:privatna arhiva; shutterstock byTheastock; shutterstock

Kobne noći Mihal je radio, tako da je Anastasija ostala sama u sobi.

Kada je završio smenu otišao je u bar gde su se dogovorili da se sastanu, ali je tamo nije zatekao.

Ranije mu je Anastasija poslala lokaciju na kojoj se nalazi. Tada mu je, međutim, poslala tri različita mesta i tako je 28-godišnjak shvatio da se njegovoj devojci nešto loše dešava.

„Nisam znao da je negde sa nekim na piću jer sam u to vreme bio na poslu. Nije mi rekla da je u opasnosti, rekla mi je da je dobro i da će doći kod mene. Dogovorili smo se da se nađemo u baru u centru Marmarisa, ali ona nikada nije došla tamo. Poslala mi je svoju lokaciju, ali se onda situacija promenila. Poslala mi je tri različite lokacije. Bio sam zabrinut jer se uvek javlja na telefon. Onda sam obavestio njenu majku i policiju“, objašnjava on.

Istovremeno, otkriva i poslednje poruke koje je razmenio sa Anastasijom pre nego što joj se isključio mobilni telefon.

Anastasia Patricia Rubinska Foto:Instagram

Mihal je do poslednjeg trenutka pokušavao da je odvrati da ne prati nepoznatog stranca.

„U poslednjoj poruci koju mi je poslala pre nego što je isključila mobilni, napisala mi je da će je neko odvesti svojim motociklom. Rekao sam joj „ne, ne radi to“. Plašio sam se za nju. Anastasija je pokušala da se odupre silovanju i na kraju se desilo najgore“, rekao je on.

Ovaj 28-godišnjak ne može da veruje da je osoba sa kriminalnom prošlošću slobodno šetala turističkim mestom poput Kosa. Smatra neprihvatljivim da se kritikuje žrtva što je izabrala da veruje 32-godišnjaku.

PROČITAJTE JOŠ:

„Anastasijin ubica je u prošlosti imao problema sa zakonom, ali je ipak proveo nekoliko godina u Grčkoj, verovatno gledajući filmove o silovanju i koristeći socijalne usluge. Živimo u vremenima u kojima osoba na mestu koje se smatra turističkom destinacijom može postati žrtva ako konzumira previše alkohola. Znamo da moramo da budemo oprezni i da ne verujemo svima, ali nije fer prebacivati odgovornost sa ubice na žrtvu“, naglašava on.

Konačno, Mihal takođe izražava mržnju prema navodnom ubici Anastasije i nada se da će biti kažnjen.

„Mrzim Anastasijinog ubicu. Nadam se da će ga mučiti u zatvoru do kraja života“, rekao je on.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar