Foto:STRINGER / AFP / Profimedia/Shutterstock/Tupungato/Privatna arhiva

Brutalno ubistvo Anastasije Rubinske (27) na grčkom ostrvu Kos će, čini se, uskoro biti i u potpunosti rasvetljeno. Jedan za drugim se otkrivaju delovi slagalice zločina za koji je osumnjičen 32-godišnji muškarac iz Bangladeša, a prema poslednjim informacijama - Anastasija je imala kontakt sa svojim ubicom koji je za njene bližnje bio tajna.

Najnovije otkriće stiglo je preko SIM kartice mobilnog telefona devojke, koja se do danas smatrala oštećenom, a danima se nalazi u forenzičkim laboratorijama ELAS.

Analizom kartice stručnjaci se nadaju da će pronaći kraj niti koja će dovesti do rasvetljavanja zločina.

Potraga za nestalom Anastasijom okončana je nakon 6 dana, kada je vatrogasac video čudan prizor na polju u oblasti Alikes. Nešto nije delovalo kako treba u toj gomili granja, ispod drveta, a onda je otkriven leš  devojke.

Nakon potrage koja je trajala šest dana, otkriveno je telo 27-godišnjakinje iz Poljske u poodmakloj fazi raspadanja, piše Prototema.

Anastasia-Patricia Rubinska Foto:privatna arhiva; shutterstock byTheastock; shutterstock

Anastasija je nestala 12. juna i pronađena je mrtva, umotana u kese za đubre i pokrivena granjem, na njivi na Kosu. Bilo je to ostrvo na kojem je izabrala da radi ovog leta sa svojim partnerom Mihalom Slivinskim, čovekom sa kojim je bila od svoje 18. godine.

Njen nestanak alarmirao je vlasti ostrva, koje su brzo identifikovale glavnog osumnjičenog kao 32-godišnjeg muškarca iz Bangladeša. On je uhapšen, ali za sada ne priznaje da je ubio devojku prelepog osmeha koja je volela život i putovanja na razne destinacije.

Video materijal

Devojka je snimljena sigurnosnom kamerom nešto posle 19 časova kako sama kupuje hranu iz ćevabdžinice u Marmariju i odlazi, na dan nestanka.

Anastasia Patricia Rubinska Foto:Instagram

Sat i po kasnije, sigurnosna kamera mini pijace koja se nalazi na seoskom putu ispred Marmarija snima mladu ženu koja izlazi iz prodavnice kupivši nekoliko stvari i pivo. Na istom snimku se vidi kako sama sedi na terasi, a zatim upoznaje grupu od 4 muškaraca koji su posećivali ovo mesto. Oko 21.30 druga kamera snima Anastasiju kako se sastaje sa 32-godišnjim Bangladešaninom, sa kojim ima kratak razgovor, pre nego što se zajedno odvoze.

Iz analize snimka proizilazi da ovo nije prvi put da se Anastasija susrela sa strancem, i to je jedna od misterija slučaja. S druge strane, njen 28-godišnji partner izjavio je da ni on, ni mlada Poljakinja ne poznaju tog čoveka.

Neki se pitaju da li Anastasija iz određenih razloga nije rekla da poznaje 32-godišnjaka iz Bangladeša. Za njega se sumnja da je na najbrutalniji način ubio tog ponedeljka uveče, nakon što su nešto pre 22 sata kamera porodične kuće pored one u kojoj je 32-godišnjak živeo sa svojim pakistanskim cimerom, snimila Anastasiju koja ušla u kuću stranca.

Poruke i tišina

Nije prošlo ni nekoliko minuta, kada  Anastasija šalje SMS svom 28-godišnjem dečku, saopštavajući mu da se nešto čudno dešava, a istovremeno mu šalje i lokaciju na kojoj se nalazi. Prema svedočenju cimera 32-godišnjaka, Anastasija je bila u alkoholisanom stanju, kao i njegov prijatelj. Njih dvoje su sedeli oko pola sata u kući, popili dva piva i zatim su otišli. Pakistanac, kako je rekao, nikada ranije nije video pomenutu devojku.

Anastasia-Patricia Rubinska Foto:Privatna arhiva

Muškarac star 32 godine i Anastasija napuštaju kuću nakon što je njegov cimer hteo da spava. Kako se navodi, otišli su oko 22.30 časova. Svedok je istakao da je čuo motor Bangladešanina kojim su verovatno i otišli, dok je tada Anastasija navodno poslala drugu poruku svom partneru, rekavši mu da je sve u redu.

Od tada, niko više nije video Anastasiju živu, osim Bangladešanina koji je sada optužen za kidnapovanje, silovanje i ubistvo iz nehata.

Istovremeno, Mihal Slivinski, koji je zabrinut jer se Anastasija nije oglašavala od poslednje poruke, više puta je zove, ali joj je telefon isključen. Aktivirajući aplikaciju dostupnu na njegovom mobilnom telefonu, on locira poslednji trag Anastasijinog uređaja u blizini Tigakija. Konkretno, oznaka pokazuje oko dva kilometra udaljenosti od lokacije sa koje mu je ranije poslala poruku da je „sve u redu“ i četiri od mesta gde je konačno pronađeno njeno telo.

Muškarac iz Bangladeša se od početka smatra glavnim osumnjičenim za nestanak i ubistvo 27-godišnjakinje, a službenici policije kod njega pronalaze avionsku kartu za Italiju sa datumom polaska dan posle Anastasijnog nestanka.

Na putu od kuće do mesta gde je pronađena mrtva, policija je pronašla cipelu, dve majice i cigarete devojke. Nisu našli farmerke i njen donji veš. Smatraju mogućim da je tu izgubila svest i da ju je 32-godišnjak potom odneo u močvaru gde je pronađeno njeno telo, a poslednja otkrića navode da ju je on prikrio vrećama za đubre i motorom odvezao do mesta gde ju je ostavio.

PROČITAJTE JOŠ:

Telo Anastasije bilo je u poodmakloj fazi raspadanja i pronađeno je umotano u čaršav, u dve kese za đubre, „sakriveno” ispod granja i trave iza jednog žbunja. Žrtva je imala lisice na rukama, njeno golo telo imalo je modrice i povredu glave, dok je mrtvozornik Panagiotis Kotrecospois govorio o gušenju i nasilnoj smrti davljenjem, za koje se do sada ne zna da li je izvedeno užetom ili rukama.

Anastasijin mobilni telefon je poslat u forenzičke laboratorije na dalju analizu, iz koje se dokazano da je 32-godišnjak izbrisao fotografije, lične podatke i sve pozive koje je 27-godišnjakinja uputila u noći ubistva. Kako je saopšteno iz policije, glavni osumnjičeni i optuženi od početka se na sve načine trudio da ne bude otkriven.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar