Kalifornija pozar
Šumski požar u Kaliforniji Foto:EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA

Amerikanac Dastin Procita iz Nevade tvrdi da mu je meteorit uništio kuću i ubio psa. Nakon što je NBC objavio video kako s neba 60 kilometara od Sakramenta pada nešto što izgleda kao užarena kugla, vlasti su potvrdile da je Procitin dom mogao da strada od udara meteorita.

Procita je za NBC ispričao da je bio kod kuće sa svoja dva psa kada je čuo glasan prasak u mirnom naselju u kojem živi u blizini Sakramenta. Kada je osetio miris dima, otišao je do svoje verande. Ispričao je da mu je cela ograda bila zahvaćena plamenom.

#social-embed_0

Procita je pozvao vatrogasce 4. oktobra oko 19:26, a oni su požar na kući i ogradi gasili tri sata. U tome su im pomogli pripadnici kalifornijskog Odeljenja za šumarstvo i zaštitu od požara. U požaru je uginuo pas, a kuća, kamionet i prikolica su uništeni, prenosi Index.hr.

Vlasti istražuju da li je meteorit mogao da padne na kuću

Uzrok požara još nije poznat, a vlasti istražuju da li je meteorit mogao pasti na kuću Procite. Šef vatrogasaca Clejton Tomas rekao je da je pad meteorita potencijalni uzrok požara, ali da je još prerano da to kažu sa sigurnošću.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mogu reći da su se nakon incidenta s kućom gospodina Procite mnogi ljudi obratili vatrogasnoj službi i da su rekli da su videli kako meteorit pada na to područje. Ono što još nismo videli je snimak pada meteora ili svedoka koji kaže da je video kako meteorit udara u kuću. Moglo bi proći nekoliko nedelja pre nego što utvrdimo uzrok“, rekao je Tomas, prenosi Skaj njuz.

BONUS VIDEO: Pucnjava na Tajlandu: U vrtiću ubijene 34 osobe, od tog broja 22 deteta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar