Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Potpisan je multilateralni sporazum između Akreditacionog tela Crne Gore i Evropske kooperacije za akreditaciju.

Direktor Akreditacionog tela Srbije (ATS), Dragan Pušara, bio je gost na svečanosti na kojoj je Akreditaciono telo Crne Gore potpisalo multilateralni sporazum sa Evropskom kooperacijom za akreditaciju, a kojim je potvrđeno da je ATCG u ekvivaletnom položaju sa nacionalnim akreditacionim telima država Evropske unije.

Pušara je kazao da ceni napore koje su kolege iz ATCG-a uložile u cilju potpisivanja ovog sporazuma, koji je Akreditaciono telo Srbije potpisalo 2012. godine.

„Ovaj sporazum nije samo formalnost. On predstavlja čvrstu vezu između naših akreditacionih tela i svih akreditacionih tela potpisnika ovog sporazuma i potvrđuje našu posvećenost zajedničkom cilju – unapređenju kvaliteta i bezbednosti proizvoda i usluga. Primena standarda u prvom trenutku možda izgleda nevažno za naše svakodnevne živote, ali i te kako ima uticaja na bezbednost objekata u kojima živimo i radimo, zdravstvenu zaštitu koju primamo, kvalitet vazduha koji udišemo, proizvodnju hrane, tekstila, električnih uređaja, dakle na praktično sve proizvode, procese i usluge koje dobijamo“, rekao je Pušara.

Direktorka ATCG-a, Anita Krulanović poručila je da potpisivanje sporazuma predstavlja krunu dosadašnjeg rada tog tijela.

„Ovaj Sporazum je potvrda da smo od samog osnivanja organizovano i strpljivo gradili i unapređivali sistem akreditacije u Crnoj Gori, u skladu sa najboljom evropskom i međunarodnom praksom“, kazala je Krulanović.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar