Sanja Musić i Zoran Milanović Foto: Denis LOVROVIC / AFP / Profimedia

Nastavnica matematike u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji, koja je javno potvrdila da je upravo na zahtev direktorke škole nakon završetka nastavne godine izmenila ocene nekolicini učenika, među kojima i mlađem sinu predsednika Zorana Milanovića, dobila je opomenu pred otkaz.

Informacija je potvrđena Jutarnjem listu iz Klasične, koja se našla u aferi „Daj pet“.

Opomena je nastavnici stigla u sredu, kada su s njom upoznati i pojedini zaposleniškole. Iako je takav ishod bio očekivan, s obzirom na to da je u inspekcijskom nalazu opomena navedena kao predlog ‘kazne‘, u Klasičnoj su zgroženi ovakvim potezom direktorke škole.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

„Želim sve da vas obavestim da je moja kolegenica iz Klasične gimnazije u Zagrebu koja je pod pritiskom direktorke promenila ocenu iz matematike u dobro nam poznatom događanju ‘Daj pet‘ primila opomenu pred otkaz. I to iz razloga što je promenila ocenu. Koja je legalno provedena kroz sistem“.

POGLEDAJTE JOŠ:

Do promene ocena došlo je nakon što je predsednikova supruga Sanja Musić-Milanović, četiri dana nakon završetka nastave, poslala mejl direktorki u kojem se žalila na profesorku iz matematike.

Potom su mladom Milanovićevom sinu prepravljene dve ocene, iz latinskog i matematike, tako da je nastavnu godinu završio s prosekom 5.0.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare