Sanja Musić i Zoran Milanović Foto: Denis LOVROVIC / AFP / Profimedia

Prosvetna inspekcija utvrdila je nepravilnosti u radu Klasične gimnazije u Zagrebu i u skladu s tim školi i direktorki izdala prekršajni nalog, a predloženo je i da se nastavnici matematike izda pisano upozorenje zbog toga što je supruga hrvatskog predsednika Zorana Milanovića zahtevala da se njenom sinu poprave ocene, saopštilo je Ministarstvo obrazovanja

„Nakon sprovedenog nadzora u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu, prosvetni inspektor doneo je rešenje kojim je utvrdio nepravilnosti u radu Škole i izdao određene mere u skladu s utvrđenim stanjem“, stoji u saopštenju.

Pročitajte još:

Inspektor je školi i direktorki izdao obvezni prekršajni nalog, odnosno financijsku kaznu u iznosu od 5.000 kuna školi i 2.000 kuna ravnateljici kao odgovornoj osobi, a direktorki je predloženo da izda pisano upozorenje nastavnici matematike.

Prosvetna inspekcija po službenoj je dužnosti pokrenula postupak nadzora nakon što je Jutarnji list, pozivajući se na nezavisne izvore, odnosno roditelje i profesore, objavio da je supruga predsednika Republike Sanja Musić Milanović gotovo nedelju dana nakon završetka nastave uputila mejl direktorki škole Zdravki Martinić-Jerčić u kojemu je upozorila na nepravilnosti na nastavi matematike, a nakon kojega su, navodno, promenene ocene koje su već bile zaključene.

Slučaj ide na sud

U skladu sa Pravilnikom, nastavnici razredne nastave moraju da obaveste roditelje o elementima vrednovanja, kao i planiranim metodama, metodama i postupcima vrednovanja za svaki predmet.

Sve informacije definisane zakonom o pravu na pristup informacijama i Pravilnikom o načinu, postupku i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi moraju biti objavljene na sajtu škole.

Zapisnik o uviđaju, kao i razne prikupljene izjave zaposlenih u školi, biće prosleđene policiji na postupanje radi utvrđivanja mogućih pritisaka na nastavnika matematike, dok će i Milanović sin morati da bude saslušan.

BONUS VIDEO: Milanović o aferi ispravljanja ocena njegovom sinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar