Dritan Abazović Foto: Vlada Crne Gore

Predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je za američku televiziju Foks Njuz da ne može u ovom trenutku da kaže da li je nedavni sajber napad na IT infrastrukuru Vlade, koji se dogodio u avgustu, izveden od Rusije, Irana ili nekog drugog.

„Imamo mnogo uticaja, različite vrste uticaja, ekonomske, političke. Ne samo od Ruske Federacije, poslednje godine i od Kineza. Glavni cilj i glavna strategija za budućnost naše države je da budemo deo Evropske unije (EU). Isto kao što smo deo NATO“, rekao je Abazović.

On je povodom sajber napada rekao da su u Crnoj Gori eksperti američkog Federalnog istražnog biroa (FBI), te eksperti iz Velike Britanije i Francuske koji su kako navodi Abazović došli da vide šta se stvarno desilo.

„Ne mogu u ovom trenutku da kažem da je ovo izvedeno od Rusa, Iranaca ili nekog drugog“, rekao je Abazović, prenose Vijesti.me.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da je Abazović gostovao na Foks Njuz, u jednoj od najgledanijih informativnih emisija u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) „Specijalni izveštaj sa Bretom Bajerom“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Foks Njuz je mesecima unazad najgledaniji TV kanal u SAD, dok je informativna emisija „Specijalni izvještaj sa Bretom Bajerom“ jedna od pet najgledanijih, sa 2,48 miliona gledalaca uživo“, piše u saopštenju Vlade Crne Gore.

Navode da je kratki intervju sa Abazovićem uradila Dženifer Grifin, ovogodišnja dobitnica Zlatne medalje TLN (Transantlantic Leadrship Network), saradnica Foks Njuza za nacionalnu sigurnost pri Pentagonu.

Iz Vlade su kazali da je Abazović tokom kratkom intervjua sa Grifin razgovarao o evropskoj perspektivi Crne Gore, negativnim stranim uticajima, kao i aktuelnom sajber napadu na javnu administraciju.

BONUS VIDEO: Izjava Dritana Abazovića nakon potpisivanja ugovora

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar