Foto: Nova.rs

U Skupštini Crne Gore u 11 časova počeo je novi sastanak stare parlamentarne većine koja će još jednom pokušati da se usaglasi oko imena novog mandatara. Međutim, na sastanak nisu došli lider pokreta URA i premijer Dritan Abazović i lider Demokrata Aleksa Bečić.

Na sastanak su došli funkcioneri partija „stare većine“: Andrija Mandić (Nova), Milan Knežević (DNP), Nebojša Medojević (PzP), Dragan Krapović (Demokrate), Danilo Šaranović (Demokrate), Zdenka Popović (Demokrate), Vladimir Joković (SNP), Miloš Konatar (GP URA), Zoran Mikić (GP URA), Miodrag Lekić (Demos), Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora), Marko Milačić (Prava Crna Gora), Maksim Vučinić (Radnička partija) i Srđan Pavićević (CIVIS), pišu Vijesti.

Abazović je tokom prethodne večeri objavio da neće prisustvovati sastanku, jer su oni i Demokratski front (DF) izneli zahteve o kojima, kako je naveo, treba da se izjasne ostali.

Pročitajte još:

Jučerašnjim pregovorima bivše većine, koji su trajali do kasno u noć, prethodila su četiri sastanka na kojima, izuzev potpisivanja sporazuma kojim je predviđen izbor nove vlade i skupštinske administracije, nije bio napravljen ozbiljniji korak ka rešavanju krize vlasti.

Kako jedno od mogućih imena mandatara navodi se Miodrag Lekić, predsednik DEMOS-a i jedan od funkcionera koalicije „Mir je naša nacija“.

BONUS VIDEO Dritan Abazović opleo po Nenadu Čanku: Taj će sve da uradi za 500 evra

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar