Foto: gov.me

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović je na večerašnjoj pres konferenciji govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, uoči sutrašnjeg odlaska na službeni put u Sjedinjene Američke Države, istakao da je sva priča oko ucenjivanja skroz neutemeljena, te da je cilj Demokrata, UCG i Prave Crne Gore bila je od starta da se pomogne DPS-u.

“Cilj je bio da se udovolji mafiji, da Dritan Abazović ne bude premijer. Ja sam prihvatio to suprotno odluci GP URA da se povučem. Bilo je reči i o Aleksandru Damjanoviću, Miodragu Lekiću i ženskom kandidatu. Kako se došlo do ženskog kandidata – tako što su ljudi van Crne Gore predložili Demokratama da izađu sa tom idejom koju treba da podrži DPS”, rekao je Abazović.

On je istakao da nikada nikoga ni za šta nisu ucenili, i da neće da potpisali predlog da predsednik Demosa Miodrag Lekić bude premijer, jer je to zamka.

„Ne bih voleo da mu vladu sastave druge partije“, istakao je Abazović.

“Ovakav način da mi pregovaramo, pa da izlaze na pres konferencije i vređaju, za nas je neprihvatljivo. Bez poverenja ne može da funkcioniše. Ako žele dogovor možemo da ga postignemo na principima koji su jasni”, poručio je Abazović.

On je istakao da ne sumnja u dobre namere Mandića i da je lično izenenađen kako se on poneo u ovim pregovorima.

Ne želi dogovor onaj ko ne želi da se izjasni, a to su, kaže Abazović, Demokrate.

“Demokrate se do danas nisu izjasnile… Oni ne žele da se dogovore sa DF-om jer su nekom obećali da DF neće biti deo Vlade”, poručio je Abazović.

Sva priča oko ucenjivanja je skroz neutemeljena. Cilj Demokrata, Ujedinjene Crne Gore i Prave Crne Gore bila je od starta da se pomogne DPS, kazao je predsednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović na pres konferenciji o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, uoči sutrašnjeg odlaska na službeni put u Sjedinjene Američke Države.

“Nikada nikoga nismo ni za šta ucenili. Imamo pravo da iskažemo stav”, rekao je Abazović.

“Cilj Demokrata, UCG i Prave Crne Gore bila je od starta da se pomogne DPS”, rekao je Abazović.

***

BONUS VIDEO: Jelena Ćorluka: Novi izbori su jedino rešenje za Crnu Goru

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar