Zbog mitinga Srpske napredne stranke koji se održava danas u Beogradu ispaštaju i najmlađi građani naše zemlje - deca, kojima je nastava skraćena ili nemaju prevoz nakon popodnevne smene, jer je vladajuća partija "zaposela" sve autobuse kako bi dovezla ljude na skup. Slogan "za svu našu decu" još jednom pada u vodu, a najnoviji primer su osnovci iz okoline Paraćina.

Kako je na Tviteru podelio odbornik u Skupštini opštine Paraćin Saša Paunović, deca koja žive u okolnim selima, a koja danas nastavu prate u popodnevnoj smeni, ostala su bez prevoza.

Ne samo da nemaju kako da se vrate kući, već su im i časovi skraćeni.

Prema Paunovićevim rečima, izgleda da u popodnevnim časovima neće biti ni lokalnog prevoza.

„Direktori škola se prave mrtvi, morali bi da tuže prevoznike, imaju ugovoren prevoz. Razumete li ovaj nivo zloupotrebe? SNS je ispred dece i direktori škola tu ne vide problem“, napisao je on i dodao:

„Da je ovo ikad uradila bilo koja stranka, svi bi bili pohapšeni od tehničkog sekretara u odboru do predsednika. Takva stranka koja bi ovako uzurpirala državu, otela autobuse deci za dolazak u školu, bila bi zabranjena. Ovde možda uhapse mene zbog ovog tvita“.

PROČITAJTE JOŠ

A ovo nije jedini slučaj.

Skraćeni su časovi u Osnovnoj školi „Mladost“ na Novom Beogradu. Direktorka ove obrazovne ustanove je roditelje obavestila da je ovakva odluka doneta nakon konsultacija sa kolegama.

Foto: Nova.rs

„Mnoge kolege putuju i prelaze preko mostova, a pošto je sutra i miting i protest, bezbednije da deca od 16h budu sa svojim porodicama, jer se ne garantuje da će kolege stići na časove. Postoji mogućnost da nema dovoljno zamene“, stoji u mejlu koji je prosledila direktorka.

Časovi su skraćeni i u Gimnaziji u Sremskoj Mitrovici, gde je na oglasnoj tabli objavljeno da će danas časovi trajati samo 20 minuta, a jutarnja i popodnevna smena biće spojene.

Foto: Privatna arhiva

Podsećamo, danas se u Beogradu održava kontramiting Srpske napredne stranke, koji je od strane Aleksandra Vučića najavljen kao „najveći ikada“. Inače, predsednik Vučić najavio je kontramiting neposredno nakon održavanja prvog u nizu protesta „Srbija protiv nasilja“, na kojem je prisustvovalo nekoliko desetina hiljada građana, koji su zahtevali prestanak promocije nasilja u medijima, institucionalnu odgovornost za masovne pucnjave, ostavke ministra prosvete Branka Ružića, ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina, kao i hitno zasedanje Skupštine. Iako je kontramiting zakazan za 19 časova, grad je već pun građana koji su pristigli iz unutrašnjosti.

BONUS VIDEO Milivojević: Naprednjaci se potukli zbog para za odlazak na Vučićev kontramiting

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare