Slobodan M.Vujičić Foto: Medija centar Beograd

Predsednik Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodan M. Vujičić apelovao je na građane Srbije da ne dođu na današnji kontramiting Srpske napredne stranke, jer je jedini cilj tog skupa izazivanje mržnje, sukoba i podela među narodom.

Umesto toga, Vujičić je pozvao građane da dođu na protest „Srbija protiv nasilja“, koji će sutra biti održan, jer je to, kako je istakao, „prava strana istorije“.

„Pozivamo sve Srbe i Crnogorce sa Kosova kao i sve dobronamerne građane/ke Srbije, da se odupru pritiscima i da sa gnušanjem odbiju prisustvo na Vučićevom protestu zla i loših namera. Krajnji cilj današnjeg protesta je da izazove mržnju, sukobe i podele među braćom, kumovima, komšijama i prijateljima a zarad njegovih prljavih ličnih interesa. Zato nije kasno da odustanete, nije kasno ni za one koji su već stigli u Beograd da se osveste, da odaberu pravu stranu istorije i u subotu podrže zdravu Srbiju“, naveo je on u saopštenju.

Pročitajte još...

Podsetimo, današnji skup ispred Narodne skupštine, kao „najveći ikada“, Vučić je najavio neposredno nakon održavanja skupa „Srbija protiv nasilja“ u ponedeljak, 8. maja, kada se na poziv opozicionih poslanika ispred skupštine okupilo nekoliko desetina hiljada građana, tražeći zaustavljanje promocije nasilja u javnosti, institucionalnu odgovornost za masovna ubistva, smenu ministara i hitno zasedanje Narodne skupštine.

BONUS VIDEO Milivojević: Naprednjaci se potukli zbog para za odlazak na Vučićev kontramiting

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare