Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je smenu pojedinih saradnika i direktora javnih preduzeća koji su, kako je rekao, iskoristili svaku kriznu situaciju da se pridruže onima koji protestuju protiv vlasti. On je najavio da će "čistka" početi tokom maja.

Tokom gostovanja na televiziji Hepi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da “najteže trpi” to što ljudi bliski vlasti tokom svake krize pokušavaju da pređu na drugu stranu. On ih je opisao kao pacove koji napuštaju brod, navodeći da ne može više da ih gleda i da će uskoro “završi sa njima”.

Pročitajte još...

Između ostalog, predsednik Srbije je priznao da je vlast svojim ljudima omogućila da steknu ogromno bogastvo zlouporebljavajući javne funkcije i da “svi rade protiv države”.  Na konstataciju svog domaćina Marića da to rade čak i neki koji su na vlasti i njegovi saradnici, naveo je da već govorio o tome.

“Nisam hteo da kukam i da se žalim, jer to je moj posao. Kad mislite da je jednostavno, nije uvek jednostavno to trpeti i slušati. Milione i milione dnevno izgovorenih laži. Ono što je za mene teže da trpim, a sad ću to da vam otkrijem… Meni je to možda najteže da trpim… Ovo je meni 50. ili 60. krizna situacija, obično izazvana objektivnim okolonostima, poplavama, migracijama, koronom…. I kad god osete da postoji takva krizna situacija, uvek prvi pacovi napuštaju brod, misleći da im je to prilika da pređu drugu stranu i da pokažu: ‘E, mi smo bili tamo’… Ja nemam problem da to uradi deo simpatizera, to je njihovo pravo. Čak i deo članstva. Ali kad to rade direktori javnih preduzeća, njihovi najbliži saradnici ili njihovi supružnici, a znam i vidim ih, sećam ih se kakva su kola vozili pre 10 godina ili 5 godina, a kakva kola voze danas. Tad nisu imali kuću u Crnoj Gori, a sad je imaju. A povrh toga ne znam koliko još stanova u Beogradu na vodi.. A ja koji sam izmislio i stvorio Beograd na vodi…. Nažalost, ja ne mogu, ali voleo bih da mogu”, rekao je Vučić.

Predsedniku, međutim, problem nije predstavljalo to što se neko obogatio dolaskom na javnu funkciju, već to što mu nisu bili lojalni u kriznim situacijama po vlast.

“Te tipove ne mogu da više gledam u svom životu. Pre nego što odem i pre nego što sve mi ovo lepo privedemo kraju, pre toga ćemo da završimo sa bar malim delom njih. Dosta je bilo, dosta ste se mučili, dosta ste se patili.. Hajte sad vi lepo u ove protesne kolone i zajedno sa njima protestujte protiv svega što ste radili u prethodnih deset godina. I to ćete da vidite sve tokom maja”, najavio je Vučić.

BONUS VIDEO: Vučić o protestima u Beogradu na TV Happy

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare