Dragan Đilas i Aleksandar Vučić Foto:Vesna Lalić/Zoran Lončarević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tužio je lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa zbog njegovih komentara u medijima. Između ostalog, Vučić je tužbu podneo i zbog Đilasovog intervjua za Nova.rs u kom je naveo da je predsednik Srbije mentalno oboleo čovek.

Advokat Aleksandra Vučića Dragan Palibrk, kako saznaje Nova.rs, odgovorio je protivtužbom na tužbu koju je Dragan Đilas podneo protiv njegovog klijenta.

Pročitajte još...

Tužbu protiv Vučića, predsednik SSP je podneo zbog tvrdnje “da je pljačkao građane Srbije” i “da je zloupotrebio položaj i javnu funkciju kao gradonačelnik Beograda i tako do protivpravnog sticanja imovinske koristi”.

Vučić se odlučio na protivtužbu, između ostalog, zbog intervjua koji je predsednik Stranke slobode i pravde dao portalu Nova.rs, a u kom je ocenio da je predsednik Srbije mentalno oboleo čovek.

Podsetimo, na pitanje našeg portala da prokomentariše Vučićevu izjavu da je Stefanovića (Nebojša Stefanović, ministar odbrane prim. aut.) ranije nazivao “Slinom”, a da mu je sada dobar, Đilas je odgovorio:

“Nikada ga u životu nisam nazvao tako. Jedino što sam rekao, a da može da se tretira kao uvreda, jeste to da je Aleksandar Vučić mentalno oboleo čovek. To može da se tretira kao uvreda ukoliko lekari jednog dana dokažu da nisam bio u pravu. Ja sam to procenio na osnovu toga što gledam šta taj čovek govori svakodnevno. Šta reći za čoveka koji u 11 sati uveče obilazi radove na kovid bolnici u Batajnici i viče obraćajući se opoziciji: “Hajde, miševi, dođite i ubijte me slobodno!” Ja mislim da to ne može normalan čovek da govori. Ja ljude ne vređam. Nikoga od njih nisam nazvao lopovom, kriminalcem i slično. Na kraju krajeva, ne znam zašto vi novinari uopšte obraćate pažnju šta taj čovek govori”, rekao je Đilas tada za Nova.rs.

Advokat Vladimir Todorić odgovorio na protivtužbu: Nije sramota biti bolestan

U odgovoru na protivtužbu, koju potpisuje advokat Dragana Đilasa, Vladimir Todorić, navodi se da u intervjuu, datom 22.05.2021. portalu Nova.rs, ne stoji nikakav animozitet, uz napomenu da svaki građanin ima pravo na svoj doživljaj predsednika Republike.

Vladimir Todorić, Dragan Đilas, Dragan Djilas, sud, Katanićeva
Vladimir Todorić i Dragan Đilas Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Portal Nova.rs imao je uvid u odgovor upućen povodom Vučićeve protivtužbe u kom se, između ostalog, navodi da nije nezakonito biti bolestan, niti je to sramota.

“To samo po sebi nije uvreda. Nije tačno da iza ovakve izjave stoji nekakav animozitet, moguće je sasvim suprotno – želja za eliminisanjem bilo kakvih nenormalnosti u dijalogu. Svaki građanin Srbije ima pravo na svoj doživljaj predsednika Republike i ima pravo da to izrazi ukoliko to nisu činjenične tvdrdnje koje krše pretpostavku nevinosti”, piše, između ostalog, u odgovoru.

Dalje se podseća da je Đilas u pomenutoj izjavi objasnio zašto je njegov utisak da je tuženi mentalno oboleo, uz sledeću napomenu:

“Ukoliko je izrečena ocena činjenična tvrdnja, a ne vrednosni sud, to se onda može proveriti, a način za to je takođe odgovarajuće veštačenje koje će po potrebi biti predloženo na pripremnom ročištu”, navodi se u odgovoru.

Protivtužbu, Vučićev pravni tim podneo je nakon što se šest održanih ročišta. Kako je rečeno našem portalu, ni na jednom se predsednik Srbije nije pojavio.

Zbog toga i verovatnoće da bi mogli da izgube spor, Vučićev advokat je odlučio da podnese kontratužbu, ocenili su iz Đilasovog pravnog tima.

Zbog čega je još Vučić tužio Đilasa

Predsednik Srbije tužio je Đilasa zbog intervjua koji je lider SSP dao N1 u februaru ove godine, u kom je govorio o opštoj kriminalizaciji društva i korupciji.

Tužbu protiv Đilasa, Vučić je podneo i zbog njegove izjave da će “odgovarati zbog laži o tajnim računima na Mauricijusu”, zbog tvrdnje da su kriminalci i batinaši, uključujući i navijačke grupe Veljka Belivuka, slobodno mogli da se kreću tokom vanrednog stanja. Razlog za protivtužbu, Vučić i njegov pravni tim su pronašli u izjavi Đilasa da je predsednik Srbije “lažov i kukavica koja beži sa suđenja”.

BONSU VIDEO Đilas: Vučić stoji iza medijskih napada na mene

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare