Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nema potrebe za pravljenjem zaliha šećera, da je problem rešen, a da je za nestašicu odgovoran tajkun iz Kolubarskog okruga, koji je mislio da je vreme da zaradi ogroman novac.

Na pitanje da li ima potrebe za panikom, po pitanju nestašice šećera Vučić je prilikom obilaska radova obilaznice oko Beograda, od tunela Streževica do Bubanj Potoka, rekao:

„Nema potrebe. Završeno je to. Već danas su u najveći broj radnji stigle dodatne količine 260 tona, spremili smo još 250 tona. Sad jedino ako će neko samo šećer da jede, ništa drugo. Nemamo mi problema sa količinama šećera, imali smo problema sa jednom firmom iz Kolubarskog okruga, sa jednim tajkunom i sa još nekim ljudima koji misle da je vreme… Nekim kamatarima koji misle da je veliko vreme da zarade ogroman novac, ali baviće se svim tim i BIA i naši državni organi i građani će imati više nego dovooljno šećera, brašna, soli, ulja, svega…“, rekao je Vučić i dodao:

„Imali smo i za neke druge namirnice istog tog tajkuna koji je nešto otkupio misleći takođe da vara državu i u trenucim ateške krize izbegava obaveze koje postoje, ali sve uspevamo da završimo i ljudi ne treba da brinu“.

BONUS VIDEO: Šta je uzrok nestašica šećera u radnjama?


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare