Miloš Vučević Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da bi Srbija bila još bolje rangirana po raspoloživosti vatrene moći na sajtu Global Firepower da je stiglo sve od naoružanja „što je trebalo da nam stigne“, i da je prezentovano svo oružje koje je stiglo ali još nije uvedeno u zvaničnu statistiku.

Vučević je za televiziju B92 izjavio da će „država uraditi sve što može da realizuje ugovore koji su na snazi“ za nabavku oružja, poštujući međunarodno pravo.

On je rekao da će „uskoro“ biti prikaz novog naoružanja i vojne opreme lz borbenih sistema koji su delimično proizvedeni u našoj državi, a delimično kupljeni.

„Imamo ugovorene nabavke savremenih složenih borbenih sistema u konceptu protivvazdušne odbrane i ratnog vazduhoplovstva iz raznih država koje treba da nam stigne. U narednom periodu intenziviraćemo razgovore sa inostranim partnerima, ali i sa namenskom i odbrambenom industrijom Srbije koja dobija veliki podsticaj od države. Očekujemo da deo novog naoružanja bude proizveden i u domaćim fabrikama“, kazao je Vučević.

Prema rang listi sajta Global Firepower, koja je nedavno objavljena, Srbija se ove godine nalazi na 58 mestu, što je daleko bolje od zemalja u okruženju, dok je prošle godine na istoj listi bila na 61. mestu.

***

BONUS VIDEO – Vojna vežnba u Batajnici – Štit 2022

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare