Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/CNN/N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom večerašnjeg gostovanja na CCN-u istakao je da je uvek "činio ono što je rekao da će činiti", ali je dodao da postoji i Ustav Srbije koji mora da poštuje.

Novinarka CNN-a Kristijan Amanpur je tokom intervjua podsetila predsednika Srbije Aleksandra Vučića na njegovu izjavu nakon pregovora u Ohridu, kada je rekao da nije potpisao sporazum jer „ima bol u desnoj ruci“ i da će ga ista boleti u naredne četiri godine.

„Imam nepodnošljiv bol u desnoj ruci, a samo desnom mogu da potpisujem, to će se nastaviti naredne četiri godine. Ja znam na šta stavljam svoj potpis, a na šta ne. Ponašam se ozbiljno i odgovorno, koliko god mi je teško da čujem da bi to bilo važno za našu zemlju, moja disciplina i koncentracija su na višem nivou nego kod drugih ljudi“, rekao je u martu ove godine predsednik Srbije.

Amanpur je upitala Vučića da li ga „i dalje boli ruka“ ili je spreman na sporazum.

„Cenim Vašu objektivnost, želim da kažem da možda niste pratili ono što je EU govorila posle našeg poslednjeg satanka. EU je tada javno rekla da je Srbija potpuno konstruktivna“, rekao je Vučić i dodao da su o tome govorili evropski predstavnici Žozep Borelj i Miroslav Lajčak.

On je rekao da čini „sve ono što je rekao da će činiti“.

„Ja sam činio sve što sam našim prijateljima iz SAD i EU rekao da ću činiti, ali postoji srpski Ustav i moram da ga se pridržavam. Nisam ništa krio u njihovom prisustvu“, rekao je Vučić o pregovorima sa Prištinom.

On je ocenio da je mir u najboljem interesu Srbije i čitavog regiona.

Vučić je tokom gostovanja i optužio kosovske vlasti da na severu Kosova sprovode „postepeno etničko čišćenje“, a voditeljka je navela da se sa tom ocenom EU i SAD ne slažu.

„Oni vrše etničko čišćenje, u poslednje dve godine se smanjio broj Srba na Kosovu, sada ih je 10 odsto manje“, izjavio je Vučić.

***

BONUS VIDEO – Vučić i epizoda: „Bol u desnoj ruci i stanje prostate“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare