Zdravko Ponoš
Zdravko Ponoš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš prokomentarisao je nameru Vlade Srbije da pokloni zgradu Generalštaba firmi povezanoj sa Donaldom Trampom, a kojom upravlja Džonatan Kušner, rođak Džareda Kušnera, zeta bivšeg predsednika SAD. On je zaključio da, ako je došlo do toga da je sedište naših vojnih obaveštajno-bezbednosnih agencija idealno za hotel, došlo vreme da se VBA i VOA "pakuju u kontejnere na točkove kao menjačnice na Merdaru, pa iz kontejnera da služe vrhovnim komandantu".

Ponoš je na društvenoj mreži „Iks“ naveo da vlast poklanja Kušneru parcele sa ruševinama na uglu Nemanjine da ih revitalizuje.

„Ima tu jedan detalj. Uz ruševine, na katastarskim parcelama 969/1 i 804/2 su i zgrade u kojima su smeštene neke jako važne institucije“, navodi Ponoš.

„Izmedju ostalog, na parceli 804/2 je i tzv. Stara zgrada generalštaba u kojoj su danas smeštene VBA i VOA. Na parceli 969/1 je i tzv. Kula. U njoj je smešten veći deo Ministarstva odbrane, a tu sedi i ministar odbrane“, dodaje on.

Pročitajte još

Upitao je i poklanja li Vučić Kušneru i stanare uz zgrade, hoće li i njih Kušner da revitalizuje ili izbaci na ulicu?

„Hoće li VBA i VOA morati da se sele u podstanare“, pita Ponoš.

Foto: Tamara Marković/Nova.rs

„Ako su došla takva vremena da je baš sedište naših vojnih obaveštajno-bezbednosnih agencija idealno za hotel, onda da se VBA i VOA pakuju pa u kontejnere, na točkove. Kao menjačnice na Merdaru. Pa iz kontejnera da služe vrhovnim komandantu“.

BONUS VIDEO Kome Srbija poklanja prostor srušenog generalštaba?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare