Viola fon Kramon Nikola Selakovic
Nikola Selaković i Viola fon Kramon Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC/EPA-EFE/AHMED JALIL

Viola fon Kramon pozvala je vlasti u Srbiji da se pozabave uređenjem svoje zemlje i izvine vijetnamskim radnicima za nehumane uslove rada, umesto da nju optužuju za satanizovanje i diskreditovanje Srbije.

Poslanica Evropskog parlamenta oglasila se putem svog Tviter naloga i reagovala na „optužbe“ ministra Selakovića da ona pokušava da satanizuje Srbiju iznoseći neistine o „modernom ropstvu“ i „upotrebi trgovine ljudima zarad radne eksploatacije“.

Naime, Viola fon Kramon oglasila se preko svog Tviter naloga povodom zabrinjavajućih dešavanja oko vijetnamskih radnika i nehumanih uslova u kojima žive i rade. Ona je tada navela da je „potpuno neočekivano da Srbija toleriše izgradnju i održavanje fabrike koja se, kako se navodi, služi trgovinom ljudima i prinudni rad na svojoj teritoriji“.

Kao odgovor na takvu njenu objavu Ministarstvo spoljnih poslova se preko svog zvaničnog Tviter naloga obratilo javnosti i navelo da je ministar Selaković ocenio optužbe Viole fon Kramon kao pokušaj da se Srbija satanizuje.

„Očekujemo konstruktivne kritike gospođe Fon Kramon i bilo kojeg drugog člana Evropskog parlamenta“, navedeno je u tvitu.

U odgovoru na takvo obraćanje srpskog Ministarstva spoljnih poslova Viola fon Kramon saopštila je da ne može da shvati vlast koja, umesto da uređuje svoju zemlju, brani zloupotrebu ljudi i radnu eksploataciju.

„Ne mogu više ovu vlast da shvatim ozbiljno. Umesto izvinjena vijetnamskim radnicima za nehumane uslove, oni brane trgovinu ljudima i moderno ropstvo optužujući mene. Počnite da upravljate svojom zemljom“, objavila je Fon Kramon.

Bonus video: Naprednjaci dočekali Violu fon Kramon uzvicima „Kosovo je srce Srbije“

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare