Viola Fon Kramon
Viola Fon Kramon Foto:N1

Poslanica Evropskog parlamenta Viola fon Kramon-Taubadel reagovala je na jučerašnju posetu nekadašnjeg američkog diplomate Ričarda Grenela prelazu Merdare i demantovala njegovu izjavu da je taj prelaz izgrađen pomoću Vašingtonskog sporazuma. Nakon njene reakcije, njih dvoje su ušli u žestok sukob na tviteru, gde je Grenel imao poslednju reč.

„Bilo bi lepo kada bi to bilo istinito“, reagovala je Fon Kramon na objavu Ričarda Grenela gde on navodi da je Tramp ovaj prelaz stavio u funkciju kao deo sporazuma o ekonomskoj normalizaciji koji je potpisan u Vašingtonu.

Pročitajte još:

Prelaz Merdare je izgrađen pomoću šest miliona evra, odnosno novca poreskih obaveznika Evropske unije, odgovorila je na društvenim mrežama Fon Kramon.

Grenel je posle kraćeg vremena i sam odgovorio:

„Da, zaista ste ga vi izgradili. Ali niste bili u stanju da ga otvorite. Sve dok ga Donald Tramp nije otvorio. Niste uspeli da naterate dve strane da vas saslušaju“, odgovorio je Grenel.

Viola fon Kramon nije mogla da ostane ravnodušna na Grenelovu prozivku, te je nastavila prepisku.

„Na nesreću, istorija nije počela sa Donaldom Trampom, pošto je prelaz Merdare funkcionisao i godinama pre toga. Kad je reč o ponovnom otvaranju u 2020. godini posle spornih taksi, mi u EU ne volimo da zbacujemo demokratski izabrane vlade kako bi instalirali nove koje će nas slušati“, odgovorila je fon Kramon.

Zatim je Grenel okončao raspravu svojim odgovorom.

„Haha, Viola. Upravo ste promenili temu jer niste mogli da otvorite prelaz i zato niste znali šta da kažete. Tramp je to uradio, pošto vi niste mogli. Možda vaši pregovori ne funkcionišu?“, upitao je Grenel.

BONUS VIDEO: Naprednjaci dočekali Violu fon Kramon uzvicima „Kosovo je srce Srbije“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar