Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić održala je konferenciju za novinare, na kojoj je predstavlja dokaze o nelegalnim poslovima Nemanje Stajića, bivšeg prvog čoveka Sekretarijata za ozakonjenje objekata Grada Beograda. Ovom prilikom Tepić je najavila i podnošenje krivične prijave protiv Stajića.

Kako je pisao KRIK, Stajić je pod istragom zbog sumnje da je vršio zloupotrebe u vezi sa legalizacijom zemljišta u javnoj svojini. Istraga je, kako su naveli, pokrenuta šest meseci nakon što je KRIK objavio svedočanstva više građevinskih investitora koji su rekli da je zbog korupcije moguće graditi nelegalno u Beogradu, a da je glavni krivac za to Stajićev sekretarijat.

Tepić je o ovome govorila još u decembru 2020. godine, a u najavi današnje konferencije je napisala:

„Pošto Tužilaštvo izgleda čita samo tabloide, a nikad čulo za dokaze koje godinama iznosimo o korupciji, sutra ćemo još jednom zbog istrage protiv Nemanje Stajića, prvog SNS čoveka u Beogradu za ozakonjenje nelegalnih želja i čestitki”.

Tepić je najavila krivičnu prijavu protiv Stajića.

„Kada smo prošle nedelje saznali da je tužilaštvo pokrenulo istragu protiv Stajića, svi smo se u prvi mah obradovali da će se početi sa raščišćavanjem tajkunske i divlje gradnje u Beogradu. Ali shvatili smo da je reč o jednoj površnoj, nedovoljnoj akciji i želimo da pomognemo tužilaštvu i da ponovimo sve što smo godinama govorili i prvi ukazivali na koruptivne radnje braće Stajić“, rekla je Tepić i pokazala kako izgleda falsifikovanje rešenja o ozakonjenju sa potpisom Nemanje Stajića, na adresi Baba Višnjina 34. 

Marinika Tepić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Protekle nedelje smo saznali da se radi samo o jednom objektu na potpuno drugoj adresi, da se radi o primanju mita na vrednost od 12 do 13.000 evra. Međutim, mi imamo podatke da postoji najmanje 70 protivzakonito ozakonjenih objekata u Beogradu, a među prvima ovaj ovde. Gradila je kompanija Stefijal, a mi smo danas ovde pred vama doneli krivičnu prijavu koju podnosimo protiv direktora Dragana Ruvarca, ali i protiv Nemanje Stajića“, rekla je Tepić i dodala:

„Podnosimo krivičnu prijavu jer opravdano strepimo da će Stajić odgovarati za jedno krivično delo, a da će matrica ostati nepromenjena, da će ti objekti ostati netaknuti. Dodatni strah među građanima izaziva to što se Stajić povezuje sa narko kartelom Darka Šarića. Sećate se da je uhapšen na ulazu u Crnu Goru 2021. i da je tad slagao da je nezaposlen, a nikome nije upalo u oko da se tada nalazio u kolima Nenada Matovića zvanog Ćelo, saradanika Darka Šarića. Da li su to bila najjača leđa Stajića?“, upitala je Tepić.

Nije samo to, dodala je, već postoji  cela mreža saradnika.

„U optužnici, dakle ne može da stoji taj jedan slučaj, već i svi ostali, preko 70 kao što smo rekli. To što su ga smenili, time što mu je istekao mandat, ne može sve ovo da se zataška. Nemojte predvideti da kvadratni metar na ovom mestu košta više od 5.000 evra, a ova zgrada vredi više od 20 miliona evra u ovom trenutku. Nije ovde samo stvar korupcije, već da imate i takvu gradnju koja ugrožava život građana“.

Tepić je rekla i da Stajić verovatno nije dovoljno delio dobit sa SNS, pa je zato smenjen.

„Naravno da sumnjamo da se ne radi o nameri istražnih organa,  niti Srpske napredne stranke, da se obračuna sa kriminalcima u svojim redovima. Mi osnovano sumnjamo da se radi o tome da je Nemanja Stajić došao u situaciju da plaća ovu cenu, ne zato što je ovo radio, nego zato što profit i korist od toga nije dovoljno podelio sa svojom SNS i svojim šefovima“, zaključila je Tepić.

BONUS VIDEO: Marinika Tepić: Direktor Telekoma dao milione evra Acu Đukanoviću i Bebi Popoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar