Foto: Printscreen/RTV Pink

Nemanja Stajić, bivši prvi čovek Sekretarijata za ozakonjenje objekata Grada Beograda, koji je pod istragom zbog sumnje da je vršio zloupotrebe u vezi sa legalizacijom zemljišta u javnoj svojini, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu. Kako saznaje Nova.rs, Stajić je negirao oba krivična dela za koja se tereti.

Saslušanje Stajića trajalo je tri i po sata, a on je detaljna izneo odbranu.

Negirao je oba krivična dela za koja se tereti.

U toku je saslušanje još jednog osumnjičeni, dok se treći nije pojavio zbog bolesti.

Pročitajte još:

Podsetimo, osim Stajića, tužilaštvo je istragu pokrenulo protiv još dve osobe – Vlade Kovačevića zaposlenog u geodetskoj agenciji „Jugoprojekt“ i Vojina Ostojića, direktora firme „Borpromet“. Njih dvojica sumnjiče se da su Stajića podstrekavali da prekrši zakon, tvrde iz tužilaštva.

Inače, Nemanja Stajić, doskorašnji gradski sekretar za poslove legalizacije objekata Grada Beograda, smenjen je sa te pozicije odlukom vrha Srpske napredne stranke.

Donedavni gradski funkcioner i njegov brat Novak se već duže vreme povezuju sa brojnim aferama u prestonici Srbije – od podizanja nelegalnih objekata do zataškavanja rušenja u Savamali. Sve navedeno bio je povod za njegovu smenu, ali i za reakciju nadležnih organa koji vode istragu protiv Stajića.

VIDEO: Braća Stajić i gradnja u Mirijevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar