Predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović, koji se našao u centru pažnje javnosti nakon što je pretio ekološkom aktivisti Ivanu Milosavljeviću, ponovo je ušao u obračun sa ekološkim aktivistima i predstavnicima opozicije. Na protestu, koji je organizovan zbog najavljenog otvaranja rudnika i kao podrška Milosavljeviću, došlo je do tuče kad je Pavlović izašao ispred zgrade opštine i provocirao okupljene.

Kako saznaje Nova.rs, ispred zgrade Opštine, pored okupljenih građana, našlo se privatno obezbeđenje, koje ušlo u sukob sa ekološkim aktivstima. Tom prilikom, došlo je i do tuče. Na protesnom skupu, kako je rečeno našem portalu, viđeni su i predstavnici Levijatana predvođeni Pavlom Bihalijem.

Pročitajte još....

Poslanik Demokratske stranke, Srđan Milivojević za Nova.rs kaže da su posle skupa došli ispred zgrade opštine gde ih je sačekao Safet Pavlović sa dva pripadnika obezbeđenja.

„Poslanica Dveri, Radmila Vasić, popela se na stepenice, a Safet Pavlović ju je uvukao u zgradu opštine. Tamo je bila izložena zastrašivanju, jer je htela da preda u pisarnicu opštine zahteve sa skupa. Pavlović ju je vukao za ruke, a onda je izašao napolje gde je njegovo privatno obezbeđenje nasrnulo na ljude, a pojavili su se neki ljudi sa fantomkama među kojima je u jednom trenutku prepoznat i Pavle Bihali. Nakon toga, poslanici opozicije su svi ušli u zgradu opštine, a tad je Safet Pavlović tri puta udario Aleksandra Jovanovića Ćutu“, kaže Milivojević za Nova.rs i navodi da su se sada uputili ka policijskoj stanici.

Od predstavnika opozicije u Žagubici su, pored Milivojevića i Jovanovića, poslanici Dveri i Miroslav Aleksić iz Narodne stranke.

Pročitajte još....

Podsetimo, Pavlović je bio u centru pažnje prethodne nedelje nakon što je aktivista Ivan Milosavljević otkrio u razgovoru sa Aleksandrom Jovanovićem Ćutom iz Ekološkog ustanka da je u decembru prošle godine sedeo u kafiću u selu Krepoljin i da mu je tada prišlo obezbeđenje predsednika te opštine Safeta Pavlovića. Naložili su mu da krene sa njima do kladionice u kojoj ga je on čekao .

Milosavljević je razgovor snimio, a njegov sadržaj je pun pretnji.

Predsednik opštine Žagubica ga je u nekoliko navrata pitao zašto to radi, misleći na Milosavljevićeve objave na društvenim mrežama u vezi s projektima u opštini, pre svega rada rudnika.

U više navrata Pavlović je pitao Milosavljevića koliko ga plaćaju za to.

Pavlović: Ti ako to radiš brez para ti si lud čovek.

Milosavljević: Šta će meni pare? Hoće da nam unište zemlju, vas će prve da rasele…

Pavlović: Znaš koliko plaćaju? 14 000 evra…

Pavlović: Zabole me ku***. Da prestaneš, ovo ti je opomena. Sve tvoje dopisivanje imam. Probili smo ti profil na mesindžeru. Znam ti i lokaciju kad pišeš, zaboraviš da isključiš lokaciju kod kuće. Nismo labavi momci, ne zezamo se. Budeš li nastavio dalje, onda ćemo te zveznemo opet, što se tiče rudnika. U kampanji kad bude bilo, ako neko dođe i proziva mene, onda ću da napravim zlo. Ako neko udari na moje ime, onda te sečemo.

Kad je reč o prošlosti, koju je Pavlović spomenuo na kraju razgovora, mediji su pisali da je aktuelni predsednik opštine Žagubica je svojevremeno hapšen zbog posredovanja u prostituciji, jer su u njegovom lokalu prinađene neprijavljene dve Moldavke i jedna Rumunka, osumnjičene za prostituciju. Povezivan je i sa falsifikovanjem dokumenata i štancovanjem deviza. Uprkos problematičnoj prošlosti, Pavlović je 2013. godine ipak postao predsednik ove opštine.

BONUS VIDEO: Protest protiv izgradnje rudnika zlata u Žagubici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare