Nakon što je objavljen snimak na kojem se čuje kako predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović preti ekološkom aktivisti Ivanu Milosavljeviću, Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka je zakazao razgovor sa pomenutim funkcionerom SNS. Sastanak je upravo završen, a kako Jovanović kaže za Nova.rs predsednik opštine Žagubica je ovom prilikom rekao da ne poznaje aktivistu kojem je pretio, te da je snimak montiran.

„Odmah nakon što nam je Ivan Milosavljević dostavio snimak na kojem se čuje kako mu Safet Pavlović preti, zvao sam Safeta i on je pristao na razgovor. Sastanak je upravo završen. safet je pristao da se razgovor snimi, a video zapis ćemo objaviti večeras. Uglavnom, on se pravi da nije pretio Ivanu Milosavljeviću, kaže da ga uopšte ne pznaje i da tvrdi da je sve laž i montaža“, kaže Jovanović za Nova.rs.

Da li je snimak autentičan i da li je na njemu zabećežen glas predsednika opštine Žagubica, kako navodi Jovanović, utvrdiće sudski organi,a  protiv Pavlovića će biti pokrenuta krivična prijava.

Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Sadržaj ovog snimka biće prosleđen i Suzani Vasiljević, odnosno Aleksandru Vučiću, ministru policije Bratislavu Gašiću i republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac. Jedini razlog zbog kojeg sam danas otišao u Žagubicu jeste da kažem ovom Vučićevom makrou da će biti lično odgovoran ukoliko se nešto desi Ivanu Milosavljeviću ili bilo ko drugom ekološkom aktivisti iiz ovog područja“, kaže Jovanović.

Podsetimo, Ivan Milosavljević je otkrio u razgovoru sa Aleksandrom Jovanovićem Ćutom iz Ekološkog ustanka da je u decembru prošle godine sedeo u kafiću u selu Krepoljin, kada mu je prišlo obezbeđenje predsednika te opštine Safeta Pavlovića. Naložili su mu da krene sa njima do kladionice u kojoj ga je čekao Pavlović.

Milosavljević je razgovor snimio, a njegov sadržaj je pun pretnji.

Predsednik opštine Žagubica ga je u nekoliko navrata pitao zašto to radi, misleći na Milosavljevićeve objave na društvenim mrežama u vezi s projektima u opštini, pre svega rada rudnika.

Safet Pavlović i Ana Brnabić Foto: Printscreen Instagram/safetpavlovic

U više navrata Pavlović je pitao Milosavljevića koliko ga plaćaju za to.

Pavlović: Ti ako to radiš brez para ti si lud čovek.

Milosavljević: Šta će meni pare? Hoće da nam unište zemlju, vas će prve da rasele…

Pavlović: Znaš koliko plaćaju? 14 000 evra…

Milosavljević: Safete gubite zemlju. Meni u mom Petrovcu da ponudi, koje pare će on meni da da?

Pavlović: Zabole me ku***. Da prestaneš, ovo ti je opomena. Sve tvoje dopisivanje imam. Probili smo ti profil na mesindžeru. Znam ti i lokaciju kad pišeš, zaboraviš da isključiš lokaciju kod kuće. Nismo labavi momci, ne zezamo se. Budeš li nastavio dalje, onda ćemo te zveznemo opet, što se tiče rudnika. U kampanji kad bude bilo, ako neko dođe i proziva mene, onda ću da napravim zlo. Ako neko udari na moje ime, onda te sečemo.

BONUS VIDEO: Ćuta tera gradskog arhitektu sa Savkog nasipa, Stojčić sa saradnicima odlazi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar