"Budeš li nastavio dalje, onda ćemo da te zveknemo opet", "ako neko u kampanji proziva mene onda ću da napravim zlo", "ako neko udari na moje ime, onda te sečemo"... Ovim rečima je predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović, inače funkcioner Srpske napredne stranke, pretio ekološkom aktivisti iz Petrovca na Mlavi Ivanu Milosavljević, nakon što ga je u decembru "priveo" u kladionicu u selu Krepoljin. Milovanović se obratio za pomoć Ekološkom ustanku, jer ove Pavlovićeve reči doživljava kao pretnje smrću.

Kako je Ivan Milosavljević otkrio u razgovoru sa Aleksandrom Jovanovićem Ćutom iz Ekološkog ustanka, u decembru prošle godine sedeo je u kafiću u selu Krepoljin, kada mu je prišlo obezbeđenje predsednika te opštine Safeta Pavlovića. Naložili su mu da krene sa njima do kladionice u kojoj ga je čekao Pavlović.

Safet Pavlović i Ana Brnabić Foto: Printscreen Instagram/safetpavlovic

Milosavljević je razgovor snimio, a njegov sadržaj je pun pretnji.

Predsednik opštine Žagubica ga je u nekoliko navrata pitao zašto to radi, misleći na Milosavljevićeve objave na društvenim mrežama u vezi s projektima u opštini, pre svega rada rudnika.

Pročitajte još...

U više navrata Pavlović je pitao Milosavljevića koliko ga plaćaju za to.

Pavlović: Ti ako to radiš brez para ti si lud čovek.

Milosavljević: Šta će meni pare? Hoće da nam unište zemlju, vas će prve da rasele…

Pavlović: Znaš koliko plaćaju? 14 000 evra…

Milosavljević: Safete gubite zemlju. Meni u mom Petrovcu da ponudi, koje pare će on meni da da?

Pavlović: Zabole me ku***. Da prestaneš, ovo ti je opomena. Sve tvoje dopisivanje imam. Probili smo ti profil na mesindžeru. Znam ti i lokaciju kad pišeš, zaboraviš da isključiš lokaciju kod kuće. Nismo labavi momci, ne zezamo se.  Budeš li nastavio dalje, onda ćemo te zveznemo opet, što se tiče rudnika. U kampanji kad bude bilo, ako neko dođe i proziva mene, onda ću da napravim zlo. Ako neko udari na moje ime, onda te sečemo.

Aleksandar Jovanović Ćuta kaže za Nova.rs da će podneti krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Žagubica Safeta Pavlovića zbog toga što je aktivisti Ivanu Milosavljeviću pretio smrću.

Foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ/

„Kada građanin ukaže na počinjena krivična dela od strane državnih organa, dobija pretnje smrću. Aktivista Ivan Milosavljević se nakon dobijenih pretnji od strane Pavlovića, uplašen za svoju bezbednost obratio Ekološkom ustanku. Iz tog razloga Ekološki ustanak će u to ime predati nadležnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Žagubica Safeta Pavlovića za krivično delo ugrožavanje sigurnosti“, piše u saopštenju Ekološkog ustanka ovim povodom.

Iz tog pokreta najavljuju da će tražiti sastanak sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i ministrom Bratislavom Gašićem, kao i republičkom javnom tužiteljkom Zagorkom Dolovac. Njima će biti dostavljen snimak, a biće poslat i na adresu Predsedništva Srbije.

Inače, Safet Pavlović već godinama važi za jednog od najkontroverznijih funkcionera u Srbiji.

Kako su mediji pisali, Pavlović je i hapšen zbog posredovanja u prostituciji, jer su u njegovom lokalu prinađene neprijavljene dve Moldavke i jedna Rumunka, osumnjičene za prostituciju. Povezivan je i sa falsifikovanjem dokumenata i štancovanjem deviza. Uprkos problematičnoj prošlosti, Pavlović je 2013. godine ipak postao predsednik ove opštine.

Inače, Aleksandar Jovanović Ćuta trenutno je na putu ka Žagubici, gde će u prisustvu Ivana Milosavljevića, razgovarati sa Safetom Pavlovićem.

BONUS VIDEO: Ćuta pocepao dozvolu za radove na Savkom nasipu koju mu je pokazao gradski arhitekta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar