Predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović koji je pretio ekološkom aktivisti Ivanu Milosavljeviću, negira da se ikada sreo s njim i tvrdi da je snimak razgovora izmontiran.

Nakon što se Milosavljević obratio Ekološkom ustanku za pomoć, Aleksandar Jovanović Ćuta se juče uputio u Žagubica, sastao se sa predsednikom opštine i tom prilikom mu rekao da će protiv njega biti pokrenuta krivična prijava.

Razgovor je tekao ovako…

Foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ/

Jovanović: Nije prvi put da se ljudima preti. Evo ovaj čovek. Ivan Milosavljević… Ja te sad gledam u oči i kažem, bude li mu falila dlaka s glave, ti si mu pretio, bićeš odgovoran za to i tvoji ljudi. Da li je to taj čovek s kojim ti razgovaraš na ovom snimku?

Pavlović: Ne. Nije, niti sam ja razgovarao na tom snimku. Vidite ljudi, u toj montaži tako ste naivno to sve odradili. Ja razumem da je jedino što je vaš cilj da izazovete nerede na sledećim protestima…

Pročitajte još...

Ivan Milosavljević je tada podsetio predsednika opštine Žagubica da su razgovarali i u maju prošle godine, da je i taj razgovor snimljen…

Jovanović: Protiv tebe će biti pokrenuti sudski postuci, krivične prijave, ti imaš iskustva s tim, ti ćeš videti kad dođe vreme za to, ja ti samo kažem lepo nemoj to više da radiš.

Safet Pavlović i Ana Brnabić Foto: Printscreen Instagram/safetpavlovic

Pavlović je u zatim pokrenuo pitanje zašto je Milosavljević toliko dugo ćutao, zašto nije tražio snimak nadzornih kamera, kako se zvao čovek koji ga je „priveo“…

Pavlović: Nikada ja ovog čoveka nisam zvao telefonom, niti je on mene zvao. Montirate, cilj vam je da izazovete nemire na predstojećim protestima koje ste najavili.

Jovanović: I on je nečije dete, i on je nečiji roditelj , ja ti kažem i ti si roditelj…

Pavlović: Slušaj bre, ti meni pretiš sad čoveče božji… Taman posla, niko mu nije pretio. Pa ja sam gospodin čovek, ne bih to nikad uradio. Stavljate mi nešto što nije moje. Samo izvolite, nadležni organi će da dokažu šta je i kako je. Moja prošlost je takva kakva je i ja se nje ne stidim…

Podsetimo, Ivan Milosavljević je otkrio u razgovoru sa Aleksandrom Jovanovićem Ćutom iz Ekološkog ustanka da je u decembru prošle godine sedeo u kafiću u selu Krepoljin, kada mu je prišlo obezbeđenje predsednika te opštine Safeta Pavlovića. Naložili su mu da krene sa njima do kladionice u kojoj ga je čekao Pavlović.

Ivan Milosavljević pretnje smrću
Foto: Ekološki ustanak/printscreen

Milosavljević je razgovor snimio, a njegov sadržaj je pun pretnji.

Predsednik opštine Žagubica ga je u nekoliko navrata pitao zašto to radi, misleći na Milosavljevićeve objave na društvenim mrežama u vezi s projektima u opštini, pre svega rada rudnika.

U više navrata Pavlović je pitao Milosavljevića koliko ga plaćaju za to.

Pavlović: Ti ako to radiš brez para ti si lud čovek.

Milosavljević: Šta će meni pare? Hoće da nam unište zemlju, vas će prve da rasele…

Pavlović: Znaš koliko plaćaju? 14 000 evra…

Milosavljević: Safete gubite zemlju. Meni u mom Petrovcu da ponudi, koje pare će on meni da da?

Pavlović: Zabole me ku***. Da prestaneš, ovo ti je opomena. Sve tvoje dopisivanje imam. Probili smo ti profil na mesindžeru. Znam ti i lokaciju kad pišeš, zaboraviš da isključiš lokaciju kod kuće. Nismo labavi momci, ne zezamo se. Budeš li nastavio dalje, onda ćemo te zveznemo opet, što se tiče rudnika. U kampanji kad bude bilo, ako neko dođe i proziva mene, onda ću da napravim zlo. Ako neko udari na moje ime, onda te sečemo.

Kad je reč o prošlosti, koju je Pavlović spomenuo na kraju razgovora, mediji su pisali da je aktuelni predsednik opštine Žagubica je svojevremeno hapšen zbog posredovanja u prostituciji, jer su u njegovom lokalu prinađene neprijavljene dve Moldavke i jedna Rumunka, osumnjičene za prostituciju. Povezivan je i sa falsifikovanjem dokumenata i štancovanjem deviza. Uprkos problematičnoj prošlosti, Pavlović je 2013. godine ipak postao predsednik ove opštine.

BONUS VIDEO: Ivan Milosavljević pretnje smrću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar