Marinika Tepić Foto: SSP

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ocenila je danas da je smena Nataše Jokanović Ivanović, koja je bila rukovodilac građevinske inspekcije Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda, zapravo "surova osveta potpredsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Šapića", te dodala da je "ona kažnjena umesto da bude nagrađena zbog suzbijanja divlje, nelegalne gradnje" u glavnom gradu.

Marinika Tepić je u pisanoj izjavi istakla da je Nataša Jokanović Ivanović smenjena „samo zato što je radila po zakonu i zatvarala divlja gradilišta i tako stala na žulj nelegalnim ‘neimarima’ iz Srpske napredne stranke, za koje godinama sumnjaju da kroz te objekte peru novac proistekao iz kriminala i krivičnih dela“.

„Nakon što je u avgustu prošle godine zatvorila nelegalno gradilište Šapićevog bliskog saradnika Mirjana Nešovića koje smo otkrili u Dobropoljskoj 11, slučaj poznat po tome da je Nešović potom bahato pokidao inspekcijsku traku i rešenje o zatvaranju gradilišta i nastavio da gradi, saznajemo da je Jokanović Ivanović nedavno zatvorila i gradilište Vladimira Mandića, bivšeg rukometaša, danas funkcionera SNS“, rekla je Tepić.

„Mandić je široj javnosti postao poznat nakon izbora 17. decembra, zbog povezanosti sa organizovanjem ‘sabirnog centra u Areni’ za dovoženje fantomskih birača, a na desetine ih i prijavio da lažno žive na njegovoj adresi. Još gore po SNS kriminal, Jokanović Ivanović je sada stala na žulj i jednom od najviših funkcionera SNS Branku Maloviću“, dodala je ona.

Naime, Tepić je navela i kako ima saznanja da je Nataša Jokanović Ivanović „tokom januara naložila poništaj za oko 200 građevinskih dozvola u Beogradu, od čega je čak oko 150 koncentrisano na Opštini Voždovac, kojom uz SNS funkcionere Relju Ognjanovića i Marka Kulića, po partijskoj liniji upravlja i Branko Malović“.

„Kako saznajemo, nakon navoda inspektorke Jokanović Ivanović da su sve te dozvole izdate mimo plana i lokacijakih uslova i naložila da se ponište, nastao je haos u redovima naprednjaka i pritisak da je smene, što je zvanično inicirala Šapićeva ‘desna ruka za zaštitu građevinske mafije’ Sonja Božović“, rekla je ona.

„Umesto da bude nagrađena zbog suzbijanja divlje, nelegalne gradnje u Beogradu, zbog koje naš glavni grad unakažen, korumpiran i plen za gang-ove vladajuće partije, inspektorka Nataša Jokanović Ivanović je kažnjena jer je radila po zakonu i ponižena jer je čuvala Beograd. U narednim danima ćemo obavestiti tužilaštvo o nelegalnim građevinskim dozvolama za koje je inspektorka naložila poništaj“, dodala je Tepić.

Podsetimo, Nataša Jokanović Ivanović, rukovodilac građevinske inspekcije Sekretarijata za inspekcijske poslove smenjena je sa ove pozicije prošle sedmice nakon što je zatvorila veliki broj „divljih“ gradilišta u gradu. Ona je potvrdila da su joj prošle nedelje saopštili da neće biti na ovoj poziciji, dok iz Grada Beograda nisu odgovarali na pitanja Nova.rs šta je razlog njene smene.

Prema informacijama našeg portala, odluka o njenoj smeni došla je od strane predsednika Privremenog organa grada Beograda Aleksandra Šapića.

Na poziciji rukovodioca građevinske inspekcije Sekretarijata za inspekcijske poslove u Beogradu Nataša Jokanović Ivanović bila je dve u prethodne dve i po godine, a prema informacijama Nova.rs, problemi sa gradskom upravom nastali su nakon što je rešila da se obračuna sa divljom gradnjom.

***

BONUS VIDEO – Šapić ponovo odbija da odgovara na pitanja N1: Tužite me, nisam ja lud da svesno kršim zakon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare