Aleksandar Šapić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Nataša Jokanović Ivanović, rukovodilac građevinske inspekcije Sekretarijata za inspekcijske poslove smenjena je sa ove pozicije prošle sedmice nakon što je zatvorila veliki broj "divljih" gradilišta u gradu. Ona je potvrdila da su joj prošle nedelje saopštili da neće biti na ovoj poziciji, dok iz Grada Beograda nisu odgovarali na pitanja Nova.rs šta je razlog njene smene.

Na poziciji rukovodioca građevinske inspekcije Sekretarijata za inspekcijske poslove u Beogradu Nataša Jokanović Ivanović bila je dve u prethodne dve i po godine, a prema informacijama Nova.rs, problemi sa gradskom upravom nastali su nakon što je rešila da se obračuna sa divljom gradnjom.

Od momenta kada je rešila da „zaključa“ divlja gradilišta na velikom broju lokacija u Beogradu, Jokanović Ivanović je probudila pažnju gradskih funkcionera koji su negodovali zbog njenih postupaka.

PROČITAJTE JOŠ:

Konačno, posle dve i po godine rada na ovoj poziciji ona je smenjena, što je potvrdila i u izjavi za Novu.

“Nisam više na toj poziciji, ali ne svojom voljom. To se desilo u sredu prošle nedelje. Tada su me pozvali i saopštili su mi to. Zaista ne bih više ništa da komentarišem, molim vas”, kratko je rekla ona za Novu.

Nije želela da otkriva detalje njene smene, ali prema informacijama Nova.rs iza svega stoji negodovanje dosadašnjeg gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića.

Zbog toga je Jokanović Ivanović i smenjena, pa će u narednom periodu biti poziciju rukovodioca obavljati druga osoba.

Šapić i sekretarijat ćute

Nova.rs obratila se kabinetu gradonačelnika Beograda i Sekretarijatu za inspekcijske poslove kako bismo najpre dobili potvrdu da je Jokanović Ivanović smenjena, ali nismo dobili odgovor.

Zahtev smo uputili sredinom prethodne sedmice, ali do trenutka objavljivanja teksta nije oglasio niko iz Gradske uprave grada Beograda.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare