Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Među naprednjacima koji su večeras upali na tribinu "ProGlasa" u Zrenjaninu bila je i poslanica Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Stanislava Janošević, tvrdi potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

„Ovo su Saša Santovac, SNS zamenik gradonačelnika Zrenjanina i SNS poslanica Stanislava Janošević, koji su večeras prekinuli tribinu intelektualaca ‘Proglas’ na kojoj se pozivalo da se izađe na izbore i vrati normalnost u Srbiju. Došli da prete, pa oterani. Da ih oteramo i 17. decembra“, napisala je Tepić na Tviteru.

Podsetimo, tokom večerašnje tribine „ProGlasa“ na kojoj su govorili glumci Dragan Bjelogrlić i Svetlana Ceca Bojković, te sudija Miodrag Majić i profesor Miodrag Jovanović došlo je do manjeg incidenta kada su naprednjaci predvođeni Sašom Santovcem upali na tribinu i pokušali da ometaju.

Nakon što su naprednjaci stali u odbranu Linglonga, nakon što je tu firmu pomenula Ceca Bojković, okupljeni u publici su izviždali naprednjake koji su ubrzo izašli iz sale.

Tokom ovog skupa govornici, organizatori i moderator tribine Filip Švarm apelovali su na okupljene da ne nasedaju na ove provokacije i da ne reaguju.

Inače, portal Nova.rs je ranije večeras objavio i snimak na kom se vidi kako Santovac sa naprednjacima napušta prostor gde se održavala tribina, da bi ih građani koji su pratili događaj na ulici takođe izviždali.

Opširnije o večrašnjoj tribini „ProGlasa“ u Zrenjaninu čitajte u odvojenoj vesti.

BONUS VIDEO – Zamenik gradonačelnika Zrenjanina sa naprednjacima upao na tribinu ProGlasa, građani ih izviždali

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar