U Zrenjaninu je večeras došlo do manjeg incidenta kada je zamenik gradonačelnika Saša Santovac (SNS) sa još nekoliko muških osoba upao na tribinu inicijative "ProGlas", što je izazvalo reakciju okupljenih Zrenjaninaca, a nakon čega su oni napustili prostor, dok su organizatori tribine apelovali na građane da ne nasedaju na provokacije.

Portal Nova.rs je došao u posed snimka kada zamenik gradonačelnika Saša Santovac zajedno sa još nekoliko muškaraca napušta prostor gde se održavala tribina, a nakon što su ih prisutni u sali izviždali.

Naprednjaci su u salu ušli dok je govorila glumica Svetlana Ceca Bojković, a nakon što je pomenula Linlong, naprednjaci su stali u odbranu te firme uz povike – „to nije tačno što pričate o broju zaposlenih“, a zbog čega su okupljeni počeli da zvižde.

Moderator tribine Filip Švarm i organizatori zamolili su okupljene da ne nasedaju na provokacije, a situacija se ubrzo smirila, a ova grupa je napustila prostor.

Kako se vidi na snimku do kog je došao naš portal, brojni građani, koji su tribinu pratili na ulici ispred ovog prostora, Sašu Santovca i ostatak grupe su izviždali dok su napuštali prostor i uz povike „Ua“.

Saša Santovac Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Da li se ovako sakupljaju politički poeni?“, „Smešni ste“, „Sram te bilo“ i „Ko laže, taj i krade“, vikali su okupljeni građani naprednjacima.

U jednom trenutku je Santovac zastao i ušao u raspravu sa pojedinim građanima i tom prilikom je rekao: „Slažem se ko laže, taj i krade… Samo sam lepo pitao, tribina je, možeš da pričaš“.

Pojedini Zrenjaninci su prilazili i apelovali na ostale okupljene da ne ulaze u raspravu sa Santovcem i da ne nasedaju na provokacije.

„Nemojte, provokacije, to oni hoće. Nemojte da nasedate na provokacije, nismo svi isti, pustite“, apelovali su oni, a Santovac se nakon toga udaljio od prostora gde se održavala tribina.

Opširnije o večerašnjoj tribini „ProGlasa“ u Zrenjaninu čitajte u posebnoj vesti.

Ko je Saša Santovac?

Saša Santovac je član Srpske napredne stranke i trenutno obavlja funkciju zamenika gradonačelnika Zrenjanina, na čijem čelu se nalazi Sima Salapura.

Santovac, po zanimanju inženjer strukovnih studija mašinske struke, biran je u tri saziva za poslanika u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine, gde je bio i šef poslaničke grupe.

Saša Santovac Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Za odbornika u Skupštini grada Zrenjanina biran je u pet saziva.

Funkciju zamenika gradonačelnika Zrenjanina do sada je obavljao u dva mandata – od 2014. godine do 2016. godine i od 2016. godine.

***

BONUS VIDEO – Naprednjaci upali na tribinu „ProGlasa“ u Zrenjaninu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar