Boris Tadic
Boris Tadić Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Boris Tadić, nekadašnji predsednik Srbije, napisao je na Tvuteru, da ono što je Aleksandar Vučić izneo o ucenama koje su upućene Srbiji kako bi prihvatila evropski plan za Kosovo, govori o tome da je tokom ove vlasti Srbija potpuno ponižena država.

„Vučić se deceniju hvali kako je Srbija u vreme njegove vlasti poštovana država, koju više niko ne može da ponižava i ucenjuje. Ono što je sada izneo o ucenama koje su upućene Srbiji jasno govori o tome da je tokom ove vlasti Srbija potpuno ponižena država“, napisao je Tadić na Tviteru u toku obraćanja predsednika Vučića javnosti.

Stranka slobode i pravde je za vreme obraćanja Vučića tvitovala izjavu njenog predsednika Dragana Đilasa:

„Za mene bi bio zločin da neko prizna Kosovo, ali bi bio zločin i da neko generacijama koje dolaze uskrati evropsku budćnost“.

Vučić je u obraćanju javnosti rekao šta mu je poručila zapadna petorka, odnosno koje su posledice po Srbiju ukoliko ne prihvati nemačko-francuski predlog, odnosno evropski plan za Kosovo.

„Suočićete se, pod jedan, sa prekidom procesa evrointegracija, pod dva, suočićete se sa zaustavljanjem i povlačenjem investicija, pod tri – sa sveobuhvatnim merama u političkom i ekonomskom smislu koje će naneti štetu Srbiji. To mi je ponovljeno još tri puta tokom razgovora i svaki put sam na to snažno reagovao“, rekao je Vučić.

***

BONUS VIDEO: Kad je Vučić postao vuk

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar