Posle izbornog neuspeha na decembarskim izborima i odluke da podnese ostavku na mesto lidera Dveri, dugogodišnji lider ove partije Boško Obradović najavio je da će učestvovati na predstojećim izborima. Posle gotovo tri meseca izašao je iz medijske ilegale i rekao da se vraća u lokalnu politiku u rodnom Čačku, gde je kako je izjavio, učestvovati u smeni SNS vlasti.

Nakon skoro tri meseca odbijanja da govori u medijima, bivši predsednik srpskog pokreta Dveri Boško Obradović odlučio je da se vrati u politiku. Bilo je najava da će njegov naredni angažman biti vezan isključivo za lokalno delovanje u Čačku, što je i sam potvrdio.

Posle pauze u medijskim i političkim nastupima, Obradović je najavio svoj povratak i borbu protiv naprednjaka u Čačku.

„Čačak je jedan od pet gradova u Srbiji u kojima tokom 2024. godine može biti promenjena naprednjačka vlast na izborima. Zato sam se vratio u lokalnu politiku u svom rodnom gradu Čačku, jer verujem da ova vlast prvo može da padne na lokalnom, pa republičkom nivou. Vreme je za političke promene u našem gradu“, rekao je Obradović na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama.

Još uvek nije poznato da li će Obradović biti kandidat za gradonačelnika ili samo za odbornika u Skupštini grada, niti kako bi mogla da izgleda koalicija u kojoj bi bile Dveri.

Boško Obradović Foto:Fonet/Milica Vučković

Inače, Obradović je 23. decembra 2023. godine podneo ostavku na mestu predsednika Dveri zbog kako je naveo izbornog neuspeha. Tada je izjavio da će ostati u stranci, ali da će je voditi drugi ljudi.

„Želim svaki uspeh novom rukovodstvu pokreta Dveri. Ideja Dveri je neuništiva i veća od bilo kog pojedinca, zato nema očajavanja, ali ima morala i preuzimanja odgovornosti u politici“, rekao je Obradović, koji je u centrali stranke pročitao i potpisao neopozivu ostavku.

PROČITAJTE JOŠ:

„Na kraju svoje karijere probiti kompletnu medijski blokadu i cenzuru u Srbiji i da neće biti nijednog režimskog medija koji danas neće izvestiti o meni“, izjavio je Obradović i od tada je ušao u medijsku „ilegalu“.

Razlog zbog kojeg je Obradović podneo ostavku jeste činjenica da koalicija Dveri i Zavetnika nije uspela da pređe cenzus u republici i Beogradu na izborima 17. decembra.

Kako se moglo čuti u izjavama zvaničnika dve partije, očekivali su potencijalno i dvocifren rezultat, a rezultat ispod cenzusa bio je veliko razočaranje kako za Obradovića, tako i za celokupno članstvo.

Dok je liderka Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski najavila da će ući u Pokret za narod i državu koji će predvoditi Aleksandar Vučić, Dveri su najavile da će nastaviti svoje opoziciono delovanje.

BONUS VIDEO: Boško Obradović – Danas su najbogatiji ljudi u Srbiji naprednjački novobogataši i tajkuni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare