Boško Obradović Foto:Fonet/Milica Vučković

Bivši predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da režim Aleksandra Vučića može biti doveden u pitanje najpre odozdo, sa lokalnog nivoa i da se zato vratio u lokalnu politiku u svom rodnom gradu Čačku posle mnogo godina odsustvovanja i bavljenja republičkim temema.

„Jedino rešenje za i skorak na političkoj sceni Srbije jeste da svako od nas iz opozicije prvo smeni lokalnu naprednjačku vlast u svojoj sredini, pa ćemo onda osloboditi i celu Srbiju“, poručio je Obradović u autorskom tekstu za list Danas, navodeći da na to upućuje iskustvo sa gubitkom vlasti Slobodana Miloševića, kao i DOS-a.

„Kompletna opozicija zato bi trebalo da se koncentriše na izbornu pobedu u što više gradova i opština na preostalim lokalnim izborima širom Srbije koji nas očekuju za nekoliko meseci“, ukazao je on.

Prema njegovim rečima, niko iz opozicije ne može samostalno da se suprotstavi izborni manipulacijama i krađama niti da pobedi naprednjake.

Opozicija to može da učini, kako je istakao, „isključivo u saradnji i jedinstvenom predizbornom nastupu koji bi podrazumevao koordinisanu zajedničku borbu protiv izbornih nepravilnosti i pametno dogovorene izborne kolone od kojih niti jedna neće ostati ispod cenzusa i na taj način pod Dontonovom sistemu omogućiti Srpskoj naprednoj stranci dodatne mandate“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare