Konferencija za novinare Stranke pravde i pomirenja (SPP) povodom predstavljanja kandidata za gradonačelnika Beograda Foto:Zoran Mrđa/FoNet

Beogradska lista Stranke pravde i pomirenja (SPP) "Beograd je Svet(a)" imaće, po svemu sudeći, neviđenog kandidata za gradonačelnika prestonice, i to bukvalno. Neviđenog zato što će on, tokom cele izborne kampanje, nositi kacigu na glavi, a takvu "opremu" imao je i na predstavljanju na konferenciji za medije gde je sedeo pored Usamea Zukorlića, lidera SPP.

Ako je SPP hteo da skrene pažnju na sebe izborom kandidata na gradonačelnika – uspeo je i to na prilično bizaran način, jer javnost ne zna ko je osoba ispod kacige.

„Kandidat za gradonačelnika SPP-a čitao je na konferenciji sa papira iako je nosio kacigu. U stilu naziva liste „Beograd je Svet(a)“ na kacigi su se nalazile zastave mnogih država, a zanimljivo da je na predstavljanju kandidat za gradonačelnika nosio majicu kratkih rukava sa grbom Beograda i dugački beli plašt“, navodi Blic.

Konferencija za novinare Stranke pravde i pomirenja (SPP) povodom predstavljanja kandidata za gradonačelnika Beograda Foto:Zoran Mrđa/FoNet

U SPP-u nisu hteli da otkriju identitet svog kandidata za gradonačelnika na beogradskim izborima. Samo su rekli da se zove Sveta.

Predlozi za Beograd uključuju: pošumljavanje Beograda, umanjenje kazni kada vam „pauk“ odnese auto, besplatan parking za početnike, smanjenje visokih cena u večernjim izlascima, slobodan dan za vlasnike kućnih ljubimaca, besplatno letovanje za prosvetne radnike i vaspitačice, 8. mart kao neradni dan, naplatu ulaza na Kalemegdan za strance, trostruko uvećanje poreza na profit za kladionice, organizovanje belosvetske kuhinje u Beogradu i referendum jednom godišnje gde će beogradski studenti birati svetski poznate izvođače za besplatni koncert – poručio je Sveta na konferenciji za medije.

Kako je rekao, na njegovoj kacigi nalaze se zastave naroda koje žive u Beograd.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar