Foto: Kosovo Online

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević objavio je danas snimak sa novog kontrolnog punkta koji je na severu uspostavila kosovska policija i pozvao predstavnike međunarodne zajednice, koji ne veruju da kosovska policija tamo svakog dana povećava prisustvo, da dođu i sami se uvere u pravo stanje.

„S obzirom da pojedini predstavnici međunarodne zajednice ne veruju da se povećava prisustvo kosovske policije na severu iza mene je novi punkt koji je kosovska policija postavila na severu. Ovim putem apelujem na predstavnike međunarodne zajednice da posete sever Kosova, ali da to urade privatnim vozilima i bez najave. Naići će na gostoljubivost srpskih domaćina“, rekao je u video poruci postavljenoj na svom Fejsbuk profilu.

Radojević je kazao da ga interesuju njihovi utisci o tretmanu koji će imati ako se upute privatnim vozilima, sa svojom porodicom, bez najave na sever Kosova od pripadnika kosovske policije.

„Molim da te utiske prenesete našim građanima“, istakao je on, prenosi Kosovo Onlajn.

Dodatno je preneo i svoje iskustvo sa kosovskom policijom nakon smimanja video poruke.

„Nakon što smom krenuli nazad, zaustavili su nas i kompletno pretresli auto. Tražili su telefone Nemanji Biševcu i meni, ali smo odbili da ih predamo. Nakon kompletnog pretresa, zadržavanja i ispitivanja pustili su nas da nastavimo put. Čekamo iskustva predstavnika međunarodne zajednice“, napisao je on.

***
BONUS VIDEO – Milanović: Anektirali smo Kosovo, mi i međunarodna zajednica smo ga oteli od Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare