Foto: Nemanja Jovanović/ Filip Krainčanić/ Miljana Isailović/Nova.rs, Twitter/Muma, R.Petrović

Gradski menadžer Miroslav Čučković je na jučerašnoj sednici Skupštine grada rekao da je Srpska napredna stranka "najveći ekološki pokret koji je zadesio Srbiju ovih 10 godina". Dok je to govorio iza njega su se mogle smenjivati slike tabela na kojima je Beograd grad sa najzagađenijim vazduhom, prevrnute cisterne sa amonijakom i sumpornom kiselinom, razvaljaljena planina Starica, reke nestale u cevima, Bor koji se davi u azbestu, razrovane Gornje Nedeljice zbog Rio Tinta...

Odluka Skupštine grada Beograda da stavi hipoteku na parcelu na kojoj se nalazi Bara Reva izazvala je oštre reakcije opozicije.

Reč je o lokaciji na kojoj se ne tako davno protestovalo i dežuralo u smenama, jer se postepeno pretvarala u deponiju i potencijalnu ekološku katastrofu.

Foto: Twitter/Marko M. Dragoslavic

Sada se zbog duga javnog komunalnog preduzeća iz Lazarevca, baš ova parcela stavlja pod hipoteku, što je izazvalo sumnje opozicije.

Na njihove optužbe reagovao je bivši predsednik opštine Obrenovac, a sada gradski menadžer Miroslav Čučković.

Marko Stojčić, Miroslav Čučković i Vesna Vidović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Ne postoje skriveni investitori, ne postoji nikakva skrivena težnja da se ta parcela otuđi nekome, da padne u ruke banci ili investitoru. Upravo stavljanje hipoteke na 36 meseci štiti taj prostor od bilo kakvog otuđenja. Morate da shvatite jednu stvar, mi smo sledbenici politike Aleksandra Vučića, nas poštenje, odgovornost, hrabrost i preciznost vodi. I interes građana nam je uvek na prvom mestu i uvek ćemo se zalagati da prave istinske vrednosti donosimo ovde“, rekao je Čučković i dodao da su imali želju da neku parcelu u Lazarevcu stave pod hipoteku.

Pročitajte još...

„Međutim u Lazarevcu se sve vodi manje više na EPS“.

A onda je zaključio:

„Sve što politizujete i što ovde govorite ovde je jedna najobičnija laž. Mi smo tu da štitimo životnu sredinu i sve ostalo. Odgovorno tvrdim da je Srpska napredna stranka najveći ekološki pokret koji je zadesio Srbiju ovih deset godina. Živela Srbija“.

BONUS VIDEO: Strah od disanja punim plućima – Boje koje nas ubijaju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare