Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je na današnoj sednici Skupštine da je premijerka Srbije Ana Brnabić odavno trebalo da napusti svoju funkciju, ali da, kako kaže, nema problem sa odgovornošću, moralom i obavezama prema građanima Srbije. On se osvrnuo na izjavu premijerke "da sistem nije zakazao", navodeći primere u kojima je deo sistema bio integrisan u organizovani kriminal.

„Bilo bi dobro da ponekad pročitate Zakon o ministarstvima. U tim zakonima jasno stoji i šta su dužnosti ministra unutrašnjih poslova. Pročitajte to, pa malo probajte da se setite šta se sve dešavalo, ne samo u mandatu ministra Gašića, nego i u mandatima Aleksandra Vulina i Nebojše Stefanovića. Pa ćete naći gomilu stvari zbog kojih ste vi sami trebali da se povučete, ali očigledno to vama ne predstavlja veliki problem. Pored vas je gospodin Gašić, da je svedok u slučaju ‘Jovanjica’, inspektor Dušan Mitić, imao pravo da laže da bi branio sebe. Meni se čini, ministre Gašiću, da vi baš ne vladate situacijom. Okrivljeni ima pravo da laže da bi branio sebe, a svedok je dužan da govori istinu. U sred ovogo doma, vi ste vašeg inspektora nazvali kriminalcem i rekli da ćete s njima da se obračunate. Ljudi, koje proganjate 3 godine… Hvalite se ovde u izveštajima koliko je droge zaplenjeno, a onda ljudi koji otkrili najveću plantažu marihuane u Evropi su na tapetu režima. I Milenković i svi ostali. Hoćete da im slomite kičmu, iako vrlo dobro znate da nisu deo vaših kriminalnih klanova“, rekao je on.

PROČITAJTE JOŠ...

Sve informacije sa današnje sednice Skupštine Srbije pratite na našem BLOGU UŽIVO.

Aleksić je pitao zašto Gašić nije odgovorio na pitanje da li je vlasnik imanja „Jovanjica“ bio u klubu spoznora BIA.

„Kako jedan narko trafikant može da se nađe tamo? BIA, koja treba da brine o bezbednosti građana ove zemlje, dozvoljava sebi da bude kontaminirana od strane kojekakvih firmi koje doniraju. Ako država nema novca, onda smo mi u dubokom problemu. Govorite da se tamo ništa nije desilo. Ja nisam čuo u svim dosadašnjim zaplenama marihuane u Srbiji ili bilo gde, ako govorimo o industrijskoj konoplji, da su to branili nekadašnji pripadnici SAJ, da su bezbednosti prsten činili BIA, VOA i MUP. Čuva naoružano obezbeđenje plastenike Koluvije, jer kažu da im kradu paradajz i krastavac. To je vaš odgovor? Što se tiče odgovornosti i stanja u policiji…. Vi kažete da sistem nije zakazao i da sve funkcioniše za vas. Gotovo da nema većeg predmeta u Srbiji, kriminalnog, mafijaškog i korupcionaškog, a da nema pripadnika policije u njemu. Npr. Božidar Stolić, bivši inspektor SBPOK-a, prvostepeno osuđen za trgovinu uticajem i davanja informacija klanu Belivuk… Bio je inspektor za borbu protiv organizovanog kriminala. Dakle, taj je davao informacije klanu Belivuk, a deo je sistema u kom ste vi premijer. Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK-a, bio jedan od najbližih saradnika Nebojše Stafanovića. Takođe prvostepeno osuđen da je u aprilu 2020. godine mimo propisa vrati bilndirani autmobil Marku Miljkoviću. Ilija Milačić, bivši načelnik UKP Beograd, čovek osuđen sporazumno na 7 meseci kućnog zatvora zbog odavanja službenih tajni, gle čuda, kome portalu ‘Objektiv’.  Još gostovao u oktobru 2021. godine u emisiji ‘Ozbiljno sa Đukom’. Čovek koji je osuđen.. To mislite da nema odgovornosti i da je sve u redu“, pitao je Aleksić Brnabić, a potom nastavio da nabraja imena.

BONUS VIDEO: Napeto u Skupštini, Ćuta se buni zbog govora Brnabić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar