Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević izneo je niz optužbi na račun Srpske napredne stranke i njenog lidera Aleksandra Vučića. Na njegov govor reagovao je poslanik SNS Milenko Jovanov, koji je Milivojevića nazvao "primerkom i bolesnikom koji je pravio pljeskavice od psećeg mesa"

Poslanik Demokratske stranke, Srđan Milivojević, rekao je da Srbija ima više ministarstava od nekih razvijenih zemalja.

Pročitajte još...

„Nama ministarstva predlaže ista vlast koja je sačinila Vladu i 1999. godine. Tad su imali 37 ministarstava. Što više ministarstava, to veća krađa. Ovde se takmičimo brojevima, gde smo, kako smo u svetu. Evo, i ja ću da iznesem neke brojeve. Po organizovanom kriminalu i korupciji, Srbija je na prvom mestu. Nema balkona za evropske šampione u organizovanom kriminalu i korupciji. Predložio sam da se formira Ministarstvo za organizovani kirminal i korupciju na najvišem nivou. To sam uradio, posle šokantnog svedočenja istaknutog člana SNS Veljka Belivuka, o vezama funkcionera naprednjaka sa njegovim kriminalnim klanom, očigledno je da moramo da tražimo formiranje ovog ministarstva“, rekao je on.

On je dodao da BIA i MUP nisu na dobar način radili bezbednosne provere ljudi koji su se kandidovali za najviše državne funkcije.

„Zato nam se desila Dijana Hrkalović. Najavljuje se formiranje nekog Patriotskog bloka od SNS i njenih satelita. Važno je da je da MUP zaštiti sve one koji smognu hrabrosti da se kandiduju protiv Aleksandra Vučića, jer znamo kako je završio Vladimir Cvijan, njegov protivkandidat“, rekao je Milivojević.

Usledila je žustra reakcija poslanika SNS, a i sam predsednik parlamenta Vladimir Orlić je opomenuo Milivojevića da vodi računa šta govori.

Milivojević je nastavio govoreći o „Jovanjci“, navodeći da je „neko dobijao državne podsticaje za prozivodnju marihune“.

„To je bio državni projekat“, rekao je on.

Za reč se javio zatim Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, koji je Milivojevića nazvao „primerokom“.

„Ovaj čovek je mleo pse u pljeskavice, a sad bi da melje ljude u ćevape. Bilo je hokus-pokus, uđe pas, a izađe pljeskavica. Optužio je Sudsko veće da je primilo pare.. A ko odlučuje, ako ne veće? Je li genije? Je li primerak. Da sam imao priliku da ranije čujem ovo izlaganje, ja bih podneo amandman na drugačije definisanje Ministarstva zdravlja, jer je ovo očigledan dokaz da ono ne funkcioniše kako treba i da ne pokriva kako treba bolesnike“, rekao je Jovanov.

On je dodao da postoje „bolesnici koje štiti imunitet“, koji su uneli svedočenje Veljka Belivuka u Skupštini.

„Isti ti su vrištali i skakali do plafona kad su neki drugi optuženi govorili o njima i njihovim šefovima“, naveo je Jovanov.

Osvrnuvši se na optužbe Jovanova da je pravio pljeskavice od psećeg meseca, Milivojević je rekao da se seća Jovanova kad je dolazio u Kruševac.

„Sećam se da ste jeli po 20 pljeskavica i nije vam smetalo to kereće meso. I bruka je što optužujete Kruševljane da jedu kereće meso“, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar